Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Előzetesben a Tettrekész rendőrszakszervezet főtitkára

Előzetes letartóztatásba helyezte vasárnap Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát a bíróság - közölte a Somogy Megyei Bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.
Vadócz Attila tájékoztatása szerint a szakszervezeti vezető előzetes letartóztatását a kaposvári bíróság 30 napra rendelte el a büntetőeljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá azért, mert megszegte a lakhelyelhagyási tilalmat.

A Somogy Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy a Kaposvári Nyomozó Ügyészség aznap kezdeményezte lakhelyelhagyási tilalom megszegése, bizonyítási eszköz hamisítása, tanúk befolyásolása miatt a csütörtökön őrizetbe vett Szima Judit előzetes letartóztatását. A TMRSZ főtitkárának előzetes letartóztatásba vételét a nyomozóhatóság továbbá amiatt is kezdeményezte, mert "megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén további tanúk befolyásolásával, illetve tárgyi bizonyítási eszközök, okiratok megsemmisítésével, meghamisításával meghiúsítaná, megnehezítené a bizonyítást".

A főügyészség a pénteki közleményében a nyomozás eddig fejleményeiről is tájékoztatott. E szerint a Kaposvári Nyomozó Ügyészség ez év június 2-án "konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást a TMRSZ működése során elkövetett cselekmények miatt ismeretlen tettes ellen". Még aznap - jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás, valamint jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűncselekmények megalapozott gyanújával - őrizetbe vették Szima Juditot, a szakszervezet főtitkárát, majd szeptember 19-én "munkáltatással összefüggésben elkövetett, az adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalás" bűntettével is meggyanúsították.

Öt nappal később a sikkasztás vonatkozásában a nyomozó ügyészség a gyanúsítást módosította "jelentős értékre, folytatólagosan, üzletszerűen és részben bűnszövetségben elkövetett" bűncselekményre. A nyomozó ügyészség ezen felül többrendbeli adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalással, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével is gyanúsítja a TMRSZ főtitkárát - írta közleményében a Somogy Megyei Főügyészség, hozzátéve: a nyomozás több szálon, más bűncselekmények gyanúja miatt, több szakértő bevonásával tovább folytatódik, a bűnügyben Szima Juditon kívül eddig három személy gyanúsítottkénti kihallgatására került sor.

A nyomozó ügyészség júniusban is kezdeményezte Szima Judit előzetes letartóztatását. A Kaposvári Városi Bíróság a szakszervezeti vezető ellen június 6-án lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Létavértesre.

Olvasóink írták

 • 3. DMagóg 2011. november 28. 09:42
  „3. spiler 2011.11.28. 08:11: "....lesz itt még SZÁMONKÉRÉS ,,,,reméljük nemsokára..."
  Az is lehet, hogy már elindultak. Érted. Érted?”
 • 2. spiler 2011. november 28. 08:11
  „ami itt folyik ebben az országban.....HIHETETLEN DE MÉGIS IGAZ ....törvénytelenségek tömkelege....JOGÁSZAINK MIÉRT ASZISZTÁLNK ....lesz itt még SZÁMONKÉRÉS ,,,,reméljük nemsokára...”
 • 1. Power 2011. november 27. 18:46
  „Kik is képviselik a szolgálati nyugdíjasokat Magyarországon? A szakszervezeti vezető hűtlen kezelést valósít meg, a dúsgazdag nyugdíjvédelmi kormánybiztos pedig a törvények által megállapított nyugdíjakat "védi" azok megszüntetésével. 21.század...Magyarország.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Volánbusz Zrt. ingatlanügyeit vizsgáltatná Budai Gyula

Parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a… Tovább olvasom