Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Előzetesben az enyingi rablás gyanúsítottjai

Elfogták és letartóztatták azt a három férfit, akik a Fejér Megyei Enyingen összevertek és kiraboltak egy idős külföldi asszonyt.
A bűncselekmény szeptemberben volt, a támadókat november 20-án helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. A bűncselekmény részleteiről hétfőn, sajtótájékoztatón számolt be a rendőrség.

A rablók szeptember 18-án surrantak be a 72 éves német nő enyingi családi házába: megkötözték, több fogát is kiverték, majd egy órán át kutattak a lakásban. Miután távoztak a nő kiszabadította magát, és a szomszédoktól kért segítséget. A támadók kétmillió forint értékű valutát, ékszert vittek el tőle.

A rablótámadás után a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság egy külön nyomozócsoportot hozott létre, a három büntetett előéletű 25 és 35 év közötti férfit azóta már előzetes letartóztatásba is helyezték, mindhármukat csoportos rablással gyanúsítják, a bűncselekményért akár tíz év börtön is kiszabható. A gyanúsítottak lakásain több ékszert is lefoglaltak, azokat még nem azonosították, de a településen több betörés is történt abban az időben. A bűnözők elfogása óta jelentősen csökkent a bűncselekmények száma a kisvárosban - hangzott el a sajtótájékoztatón. A bűncselekmény áldozata, a 72 éves asszony a támadás után eladta a házát és elhagyta az országot.

Olvasóink írták

 • 1. dodó 2008. november 24. 19:37
  „1. a támadás módja, a csoportos elkövetés
  2. Lada
  3. a sértett védekezni képtelen, idős néni
  4. felesleges erőszak alkalmazása

  mohácsiviktória, ilyenkor nem pofázol sem Strassburgban, sem a CNN-ben, de még itthon is lapítasz?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az APEH elnökét megdöbbentette az ombudsman véleménye

Az APEH elnöke megdöbbenve értesült az ombudsman azon véleményéről, amely szerint az állampolgári… Tovább olvasom