Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Előzetesben marad a volt szocialista polgármester

Előzetes letartóztatásban marad Hunvald György, miután a Fővárosi Ítélőtábla a napokban helyben hagyta a Fővárosi Bíróság azon döntését, amely elutasította a volt erzsébetvárosi szocialista polgármester házi őrizetbe helyezésre irányuló kérelmét - mondta a vádlott védője csütörtökön.
Sebes Péter - aki szerdán kapta kézhez a táblabíróság határozatát - elmondta: védence egészségi okokra hivatkozva kérte a kényszerintézkedés megváltoztatását. Hozzátette: az elutasított kérelem mellett a hónap végén felül kell vizsgálni a kényszerintézkedés szükségességét, miután ezt a jogszabályok hat hónap elteltével kötelezővé teszik.

A jelenleg bírósági szakban zajló büntetőeljárás múlt heti tárgyalásán az eljáró tanács elnöke jelezte, hogy Hunvald két éve tartó előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról, avagy megszüntetéséről a törvény szerint legkésőbb május 22-ig kell dönteni.

A Gál György volt SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnök, Hunvald György volt szocialista polgármester és társai ellen folyó büntetőper júniusban folytatódik, a tervek szerint a vádlottak meghallgatása abban a hónapban befejeződhet.

Hunvald Györgyöt az erzsébetvárosi ingatlanügyekben indult nyomozás kapcsán tavaly február 10-én vették őrizetbe. Hunvald György, Gál György és 23 társuk ellen november elején emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt. A főügyészség akkor nyújtotta be a Fővárosi Bíróságnak a 121 oldalas vádiratot és a nyomozás során keletkezett mintegy 46 ezer oldalnyi nyomozati iratot.

Az eljárás adatai szerint Gál György elsőrendű vádlott a VII. kerületi önkormányzatnak összesen 603 millió forint kárt okozott, és 1,7 milliárd forint kár okozását kísérelte meg. A vád szerint az ügyletsorozatban szereplő 17 ingatlanból 16 után Gál György 2003-ban és 2004-ben összesen 366 millió forint vesztegetési pénzt kért és kapott.

A büntetőper másodrendű vádlottját, a volt erzsébetvárosi szocialista polgármestert sok száz milliós ingatlanpanamák, illetve sokmilliós kárt okozó lakáskiutalások és fiktív megbízási szerződések miatt az ügyészség bűnszervezetben elkövetett csalással, hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádolja.

Olvasóink írták

 • 4. macs 2011. május 06. 11:25
  „Csak halkan kérdezem, Czibula Csabát, a helyi Fidesz egykori tagját - akit az erzsébetvárosi ingatlanügyben csalással és többrendbeli vesztegetéssel gyanúsítanak - és a folyó nyomozás elől az ügyészség szerint Mexikóba szökött, haza hozták már?”
 • 3. Írástudatlan 2011. május 06. 11:16
  „Remélem hogy életfogytiglant fog majd kapni!
  Vannak olyan országok ahol a hasonló bűncselekményért halál büntetés jár.
  Jó lenne eszt nálunk is bevezetni.
  Igaz akkor nem igen maradnának miniszterek polgármesterek és magas hívatalokban lévők.”
 • 2. dodó 2011. május 05. 17:35
  „Nem antiszemita ez a Fővárosi Ítélőtábla?”
 • 1. LukSzusz 2011. május 05. 17:10
  „Mesterházy,Gyurcsány hol van ilyenkor a nagymellű nyilatkozatotok?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik feljelentette Gyurcsány Ferencet

A Jobbik feljelentést tett Richard Field amerikai üzletember és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő… Tovább olvasom