Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Előzetesben Páva Zsolt lányának támadója

A kifosztással és más bűncselekményekkel gyanúsított 23 éves Ny. Zoltán letartóztatását egy hónapra rendelték el.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Járásbíróság Páva Zsolt pécsi fideszes polgármester lányának feltételezett támadóját hétfőn.

Hajdu István, a bíróság elnöke újságíróknak elmondta: a kifosztással és más bűncselekményekkel gyanúsított, 23 éves Ny. Zoltán letartóztatását egy hónapra rendelték el jogerősen. Az indoklás szerint a férfi elrejtőzött az eljárás elől, és esetében fennáll a bűnismétlés, továbbá a tanúk befolyásolásának veszélye is.

A rendőrség feltételezi, hogy a hatóság elől kilenc napig bujkáló és magát vasárnap feladó férfi volt az, aki április 5-én reggel, a pécsi Kálvária úti alagútnál bántalmazta a 20 éves lányt. Az MTI bűnügyi forrásból úgy értesült: Ny. Zoltán a kihallgatásakor beismerő vallomást tett.

Páva Zsolt az április 5-ei eset után közleményt adott ki, amelyben azt írta: lánya a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan gyalog indult haza, útközben támadták meg. El tudott menekülni a brutális támadás helyszínéről, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelik.

A polgármester a lánya személyes kérését tiszteletben tartva arról tájékoztatta a média képviselőit, hogy családja akkor először és utoljára nyilatkozott erről a megrázó témáról. "Innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is" - írta a közleményben. Páva Zsolt egyúttal arra kért minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, és hagyja, hogy gyermeke a média jelenléte nélkül gyógyulhasson.

A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ nagy erőkkel kereste az erőszakos bűncselekmény miatt korábban már büntetett Ny. Zoltánt, akinek kézre kerítéséért a Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és Országos Roma Önkormányzat is százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. A rendőrség rengeteg bejelentést fogadott, ellenőrizte az információk valódiságát, és több körözött bűnözőt is elfogott.

A lányt ért támadás is szerepet játszott abban, hogy múlt csütörtökön mintegy 250 ember tüntetett Pécsen az erőszak ellen és a közbiztonság javításáért. Csizmadia Andrea főszervező beszédében az hangsúlyozta: szükség van Pécs közbiztonságának javítására. Hozzátette, az elmúlt időszak eseményei arra döbbentették rá, hogy bárhol bárkit érhet atrocitás.

Olvasóink írták

 • 14. USB 2013. április 16. 15:13
  „Az ellentábornak küldöm:
  http://www.youtube.com/watch?v=3u_Ujht6U4I”
 • 13. Emberségetavilágnak 2013. április 16. 07:01
  „Ahogy elnézem, ha nincs észérv, akkor jön a sárdobálás.
  Megnyugodnék, ha tudnám, hogy akik szitkozódva, mocskolódva, vádaskodva tépik a billentyűzetet, azok kiélik vagdalkozó hajlamukat és utána már nem vegzálják munkatársaikat, nem verik házastársukat, nem terrorizálják gyerekeiket.
  Szép az élet!”
 • 12. _csutak_ 2013. április 15. 23:17
  „@Roland1000:
  Örülök a véleményednek, mert ahogy elnéztem te legalább megpróbáltad használni a fejed!
  Tudod, némelyek csak írnak anélkül, hogy a fejüket használnák.
  Nem írom le miért ismerek jó pár rendőrt és abszolúte nincs rossz véleményem róluk.”
 • 11. Roland1000 2013. április 15. 23:04
  „Roxper, ne személyeskedj! Ha már csak a fél szöveget olvasod el..., akkor legalább ne írj olyasmiről, amiről sejtésed sincs! Merthogy: nem iszom alkoholt. Szinte soha. Egy évben max. 10 korty. Az sok? Szilveszterkor, meg ha vendég jön és elvárja, hogy igyak vele fél pohár bort, és annyira kedves vendég, hogy feláldozom magam.

  Na, most már ezt is tisztáztuk.”
 • 10. Roland1000 2013. április 15. 23:01
  „Csak remélni merem, hogy ha az megjelenhetett, ami hazugság, mert nem azt írtam, hogy "egy darabig nincsenek veszélyben", hanem azt, hogy "ettől egy darabig nincsenek veszélyben", akkor majd az én válaszom is megjelenik...:( Merthogy az még 23 óra előtt íródott..., és nem írtam benne bűnöset...”
 • 9. Roland1000 2013. április 15. 22:49
  „"...ettől egy darabig már nincsenek veszélyben..." Látom, szelektív a látásod. Úgy olvasod, amit írok, hogy beleköthess. Ez már vér ciki...”
 • 8. Roland1000 2013. április 15. 22:47
  „Roxper, azt írtam, hogy "ettől" - mármint ettől az elkövetőtől - egy darabig már nem lesznek veszélyben. Annyira utálsz, hogy már olvasni sem tudsz. Nem unod még? Te írsz baromságokat...;-)”
 • 7. roxper 2013. április 15. 21:57
  „6.
  Te még mindig nem józanodtál ki, mert különben nem írnál ilyen baromságot: " egy darabig már nincsenek veszélyben". Nyugodt lehetsz holnap lehet pont a pécsi rendőrőrssel szemben lesz egy hasonló eset, majd 2 hétig fogják keresni az elkövetőt...”
 • 6. Roland1000 2013. április 15. 21:19
  „Köszönöm, Szurkoló! Ahogy olvasgatok a neten, a kommentelők nagy hányada egyáltalán nem értene egyet velem. És tudod, hogy mi a szörnyű? Hogy nők sokasága ahelyett, hogy annak örülne, hogy ő, vagy a pécsi nőtársai ettől egy darabig már nincsenek veszélyben, nem értik ezt a felhajtást. Az a legszörnyűbb és legundorítóbb, ahogy azok nőből hiányzik az empátia. Ha már a világ ilyen, hogy ilyen szörnyűségnek kell történnie egy nővel, elég kár, hogy nem egy érzéketlen, empátiára és együttérzésre képtelennel történik meg. Egy olyannal, aki nem sokkal különb az elkövetőnél.”
 • 5. Szurkoló 2013. április 15. 20:27
  „Roland, egyetértek.”
 • 4. Roland1000 2013. április 15. 20:00
  „Bocs, azt akartam írni, hogy nem hinném, hogy a pécsi rendőrök rosszabbak lennének, mint a szegediek. Bár, Csutak biztos jobban tudja.

  Szerintem meg örülni kell, hogy egy <moderálva> kevesebb les az áldozatára. Többen vannak még kint, amint ami indokolt lenne.”
 • 3. Roland1000 2013. április 15. 19:51
  „Csutak, ha ismered, annak jó oka lehet, és ha elfogulatlanul néznél rájuk, akkor nem írnál ilyen butaságot...

  És hagyd már ezt a baromságot, hogy mert a Páva lánya... Miért nem a 20 éves lányt nézed, akinek ez az <moderálva> széttörte az arcát? Miért nem azt nézed, hogy nem volt egy dicső férfiú, aki hazakísérje. Miért nem azt nézed, hogy már megint egy védett állampolgár az elkövető? Valaki, aki egy azok közül, akiknek a felemelkedése és az esélyegyenlősége a legnagyobb problémája Havas Gábornak, meg a többieknek?

  Miért nem azzal foglalkozol, hogy jaj de jó, hogy rács mögött van, mert nem tudja megtámadni a lányod, a csajod, a feleséged, az anyád, vagy a mit tudom én kicsodád? mert szerintem ez az ügy nem Páváról szól, és nem hinném, hogy az összes pécsi rendőrt ismered. Mindenhol vannak jók és jobbak, rosszak és még rosszabbak. nem hinném, hogy a pécsi rendőrök jobbak lennének, mint a szegediek. nem tudom, hogy mi a szakmád, de ha csak ennyi ész kell hozzá nálatok, akkor le merem fogadni, hogy Pécsen a szakmádban jobb szakemberek dolgoznak. Hogy ezt honnan tudom? "Ismerlek", mint te a pécsi rendőröket.

  És igen, a kérdésed álságos, de vigasztalhat az, hogy tele van a net a tiédhez hasonló álsággal...”
 • 2. grafika88 2013. április 15. 17:53
  „Előző cikkből ---Havas G. ezt a bűntényt is halotta ?? v, ő másik bolygón él ???”
 • 1. _csutak_ 2013. április 15. 17:48
  „Az lenne a kérdésem (Álságos!), hogy ha nem Páva úr lánya az áldozat, akkor is ilyen vehemenciával dolgoztak volna a nyomozók?
  Nem várok választ, mert ismerem a Pécsi rendőrök egy részét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánki Erik megtartja EP-mandátumát és ingázó képviselő lesz

Megtartja európai parlamenti képviselői mandátumát Bánki Erik (Fidesz), aki nyártól Budapestről fog… Tovább olvasom