Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Elrendelték a nyomozást a Jobbik-demonstráción történt zászlóégetés miatt

Elrendelték a nyomozást a zászlóégetés ügyében – tájékoztatta az ügyészség csütörtökön az MTI-t.
Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: az eljárás nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság ügyében indult, amelyet a törvény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton jelentette be, hogy feljelentést tesz, mert a Jobbik aznapi fővárosi demonstrációján elégették az Európai Unió zászlaját.

A BRFK kommunikációs osztálya akkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság két ember ellen tesz feljelentést garázdaság megalapozott gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen. Fazekas Géza hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy azért a főügyészség az illetékes az ügyben, mert a feljelentésben országgyűlési képviselő érintett.

A szombati demonstráción Vona Gábor, a párt elnöke az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozta. A rendezvény végén Novák Előd, a Jobbik alelnöke a színpadra szólította Murányi Leventét, akit 56-os szabadságharcosként mutatott be, és ők égették el az Európai Unió zászlaját.

Olvasóink írták

 • 11. baloghiren 2012. január 19. 15:55
  „5 ev egy zaszloert?ugye vicc?”
 • 10. harcsabajusz 2012. január 19. 15:53
  „Az EU zászló égetése kb. olyan mint a magyar zászló égetése. Akik EU zászlót égetnek, azok a magyar zászlót is égetik. És persze bennünket.
  Nekem mind Magyarország, mind Európa a hazám, legyenek szivesek tiszteletben tartani. A neonácik csak égetni tudnak, építeni nem.”
 • 9. Larsson 2012. január 19. 14:59
  „Mire kellett ennyire várni?
  Pár hete gyurcsányékat kabaréból bevitték pár óra, aztán elegedték őket, ezek meg még mindig szabadlábon vannak, több mint érdekes...”
 • 8. teebee 2012. január 19. 14:21
  „Mint 56-ban! Az Eu-s diktatúra támad!”
 • 7. jq 2012. január 19. 13:26
  „Az EU se rúghatja ki őket. Egyébként a tegnapi EU-parlamenti közvetítést elnézve nem nagyon lógnak ki a sorból, a többi parlamenti képviselő se különb egy fikarcnyival se <moderálva>”
 • 6. kristóf65 2012. január 19. 12:30
  „@751510

  Kavarod a dolgokat. Te magyar ellenes képviselőkről írtál a magyar parlamentben.
  Nem tudom pontosan kire utalsz, de úgy gondolom, hogy az egy másik történet. Ez is probléma lehet, bár úgy gondolom, hogy a magyar parlamentben ülő képviselők egyike sem magyarellenes, bármelyik pártról is legyen szó.

  Én a cikkben említett zászlóégetésről beszéltem. Amit az EU-s parlamentben ülő magyar képviselők követtek el.
  EU ellenes képviselő ne üljön az EU-s parlamentben. Főleg ne Magyarországról. Eleget ég a pofánk a hitelét vesztett kormányunk miatt, ne kelljen már szégyenkeznünk a zászlóégetés miatt is.

  @jq

  Igazad van. Nem nekünk kell visszahívnunk, hanem az EU-nak kell kirúgnia őket.”
 • 5. Együgyű 2012. január 19. 12:03
  „Persze, hogy elrendelték! Kicsit megkésve. De az igazsághoz tartozik: Az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek!
  De mi is varható! 1. Mivel országgyűlési képviselő is volt köztük ezért a kivizsgálás a mentelmi jog (privilégium) miatt meg kell szüntetni. 2. Esetleg a mentelmi jog meg szűnte után a kivizsgálás majd annyira el fog húzódni, hogy az időszerűtlenné válik. Mint sok más esetben is. 3. A Fidesz-KDNP pártot kiszolgáló Jobbik ne legyen megbüntetve csak ejnye-ejnyét kapjon. 4. Murányi Leventét, akit 56-os szabadságharcosként (mutatott be) a fiatal generációnak példát mutatott, azért mert el égették az Európai Unió zászlaját. Ezért ez nem népek elleni uszításnak minősül, sőt nem is egyes, szabad, demokratikus országok elleni kíméletlen harcra szólít fel? 4. Enyhítő körülményként szól az elkövetők mellet az is, hogy Wittner Mária (Budapest, 1937. június 9.) politikus, országgyűlési képviselő. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőse is akasztani akart. Halmozottan, egy beteg ember halálát kívánta és a mai napig is a demokratikus magyar parlamentben trónol, jó gázsi mellett büntetlenül! Közbotrányokozást ne is említsem. Tudomásul kel venni az átlagos állampolgárnak. A jog nem mindenkire egyenlően vonatkozik? Marika néném milyen párthoz tartozik? Az igazság nem egyenlő a joggal!
  Lehet kritizálni, ócsárolni, demokratikusan!”
 • 4. jq 2012. január 19. 12:01
  „Hű, de komoly, és milyen büntetést kapnak, légszennyezési bírságot, mert nyílt térem műanyagot égettek?
  Ne viccelődjünk már, ha hirtelen felindulásból megölök valakit, nem kapok öt évet. A csicskáztató R. is csak négy évet kapott, most írta a DM.

  Kristóf! Aztán milyen alapon hívnád vissza őket? A képviselők nem visszahívhatók (csak telefonon). Majd, ha lejár a mandátumuk, az 1 azaz egy szavazatoddal leválthatod őket, ha tudod. Ezt hívják képviseleti demokráciának.”
 • 3. 751510 2012. január 19. 11:53
  „kristóf

  Amíg magyarellenes párt képviselői ott ülhetnek a magyar parlamentben, engedtessék meg ugyanez az EU-ellenes párt embereinek is...”
 • 2. zoolii 2012. január 19. 11:47
  „Aztán majd szépen ezek is megússzák, mint a budaházy, meg a zagyva, meg a torockai. Ezeknek mindent lehet! Ha egy tv székház felgyújtást símán elkentek nekik, akkor már ez a "kis" zászlóégetés bőven belefér...”
 • 1. kristóf65 2012. január 19. 10:50
  „Na végre történik valami.

  A zászlóégetést vizsgálják csak ki. Azt is megnézhetnék, hogy amit Vona Gábor mondott és csinált, az nem esik-e a felbújtás kategóriájába.

  A Jobbik EP-s képviselőit pedig hívják vissza az Európai Parlamentből!
  Egy EU ellenes és EU-s zászlót égető párt emberei ne képviseljék Magyarországot az EU-ban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai találgatásai arról, hogy ki lehet Orbán kihívója 2014-ben

Előfordulhat, hogy néptribunra lesz szükség, netán egy ravasz, ügyes, okos pártpolitikusra - véli a volt miniszterelnök. Tovább olvasom