Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Elrepítette nyúlgátat az áradó Duna Romániában

Szerda reggel a Dolj megyei Bechet városnál a kiszabadult víz valósággal elrepítette az országúton felállított nyúlgátat, mintegy ezer embernek kell elhagynia otthonát Bechet alacsonyabban fekvő részéből.
300 kilométerrel lejjebb Spantov község már víz alatt áll. Hogy mennyire meggyengül a védvonal a folyam mentén, azt jól szemlélteti az, ami a Duna-deltában történt. Egy sebesebben végigvonuló ukrán hajó által kavart hullámok annyi repedést, omlást okoztak a földgáton, hogy az már csak kevés ideig bírja. A szomszédos kis falvak lakói biztonságos helyre menekültek. A kitelepítettek összlétszámáról újabb jelentést nem adtak ki.

Jó hír, hogy nyugaton jelentősen csökkent a Duna vízhozama. Az elmúlt 24 óra változó eseményeit összefoglalva azt lehet mondani, hogy ami valakinek szerencsétlenség, az másnak szerencse, a Duna középső és délkeleti részén, ha valahol átszakad a gát a kiáramló víztömeg miatt más helyen csökken a gátra nehezedő nyomás. Illetve a földekre kiszabadult több kilométer széles víz irányt változtat, ha az új meder mentén újabb védvonalak mondanak csődöt.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesznek megszorító intézkedések?

Tovább olvasom