Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Elrepült Budapestről az utolsó Malév-gép is

A Bombardier Q400-as az elemelkedés után megtett egy iskolakört, majd Szlovákia felé elhagyta az ország légterét.
Elhagyta a budapesti repülőteret az utolsó - a Malév február 3-i leállása előtt a flottába tartozó - repülőgép is csütörtök délután.

A HA-LQC lajstromjelű Bombardier Q400-as az elemelkedés után megtett egy iskolakört, és alacsony magasságon áthúzott az eddigi bázisául szolgáló repülőtér fölött, majd Szlovákia felé elhagyta az ország légterét. A repülőt a norvégiai Torp-Sandefjordba repüli Leposa Attila és Leposa Edina, apa és lánya.

Leposa Edina a közelkörzeti légiirányító csatornáján elköszönés után Horváth Charlie Nézz, nézz az ég felé című dalából énekelt egy részletet.


Az utolsó gép szervizelésre várt, ezért csak most szállították el a Liszt Ferenc-repülőtérről. A Malév összesen négy Bombardier Q400-as gépet üzemeltetett, ezekből kettő február 10-én repült Torpba. Köztük volt a Malév retro festését viselő, a lajstromjele után (HA-LQD) Döncinek becézett gép is. A negyedik repülő Innsbruckban van javításon, onnan érkezik majd Norvégiába.

A budapesti repülőtéren két Malév festésű gép maradt, ezek a régebbi flotta tagjai voltak. A korábbi hosszú távú járatokon szolgáló Boeing 767-200-as, valamint a Malév express színeiben repülő CRJ900-as tulajdonviszonyai azonban rendezetlenek.

A Malév február 3-án állt le, és az első lízingelt repülőgépek már aznap este 10 óra után landoltak az írországi Shannon repülőterén, az amerikai International Lease Finance Corp. (ILFC) központjában. A Malév-flotta gerincét adó 18 Boeingből (a "fekete seregből") aznap 14-et vittek Írországba, kettő akkor még Budapesten maradt, egy Dublinból, egy pedig Tel-Avivból érkezett később Shannonba.

Az utolsó Malév festésű 737-es február 17-én szállt fel a Liszt Ferenc-repülőtérről.

Olvasóink írták

 • 4. X_Y 2012. február 23. 20:25
  „A FIDESZ székházban pezsgőt bontottak ebből az alkalomból.
  most jöhet a BKV szétverése...”
 • 3. Mike3 2012. február 23. 19:39
  „2: annyira tipikus...”
 • 2. dmonlájn 2012. február 23. 17:32
  „Meg egy kis kieg: A Tel-Avivban visszatartott gép, még mindig ott van. Addig nem engedik senkinek elvinni, amíg a MALÉV tartozás nincs kiegyenlítve.”
 • 1. dmonlájn 2012. február 23. 17:15
  „Csak, hogy az elköszönés is meglegyen: http://soundcloud.com/airportal-hu/mah5720-elkoszones”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldről kapott új szívet egy 8 éves kislány

A kislány az első, aki Magyarországnak az Eurotransplant szervezethez történt év eleji csatlakozása… Tovább olvasom