Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Elsietett Románia és Bulgária európai integrációja?

A német Keresztény-Szocális Unió (CSU) Bundestagbeli frakciójának európai ügyekkel foglalkozó szóvivője figyelmeztet Románia és Bulgária ,,elsietett európai integrációjának" kockázataira, és úgy értékeli, hogy a két ország csatlakozása akár 2008 utánra is elhalasztódhat.
Thomas Silberhorn elmondta, noha a CSU támogatja Románia és Bulgária integrációját, azt kéri tőlük, hogy teljesítsék a csatlakozás minden feltételét, és úgy véli, hogy a csatlakozási szerződéseket csak akkor kellene ratifikálni, amikor a két ország minden feltételt teljesít – írja a hirek.ro.

A szóvivő rámutatott: ,,Jelenleg ez a helyzet nem áll fenn, az EB őszi jelentése pedig komoly hiányosságokról számol be, például a korrupció elleni harc és az igazságszolgáltatás területén. Ezért várjuk a 2006 tavaszán esedékes kiegészítő és döntő jelentést. Ha nem történnek jelentős változások a bírált területeken, akkor meg kell vizsgálnunk, melyik a megfelelő időpont a két ország csatlakozására: 2007, 2008, vagy talán még később".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szinte gyógyíthatatlan a kóros játékszenvedély

Mindennapi látvány a játékgépek előtt révületben ülő ember. Azok, akik éjszakákon át számolatlanul… Tovább olvasom