Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Elsüllyedt egy kirándulóhajó Bahrein partjai előtt

Legalább 53 halottja van egy bahreini kirándulóhajó szerencsétlenségének. A jármű csütörtök este borult fel és süllyedt el Bahrein partjai előtt. A fedélzeten helyiek és nyugati turisták is utaztak, az áldozatok hovatartozását még nem tudták megállapítani. A mentőegységek eddig 63 túlélőt mentettek ki a hajó több mint 150 utasa közül.
Legalább ötvenhárman vesztették életüket abban a hajóbalesetben, amely Bahrein partjai előtt történt csütörtök este. A kirándulóhajó egyes források szerint 150, mások szerint 180 személlyel a fedélzetén egy tengeri kirándulásról visszatérőben borult fel és süllyedt el el-Muharrak szigete közelében.

A hajón helyieken kívül, öböl menti és nyugati - köztük európai - országok állampolgárai is utaztak. Személyazonosságuk megállapítása folyamatban van. A bahereini hatóságok egyelőre nem tudták megmondani, hogy milyen nemzetiségű emberek vesztek oda.

A szerencsétlenség helszínén eddig hatvanhárom túlélőt mentettek ki a bahreini mentőalakulatok, a mentésbe bekapcsolódtak az amerikai haditengerészet közelben tartózkodó egységei is, amelyek helikoptereket, mentőcsónakokat és búvárokat küldtek.

A baleset oka egyelőre ismeretlen, a hatóságok szerint robbanás nem történt, és tűz sem ütött ki a kompon. Feltehetően műszaki rendellenesség miatt borult fel a hajó, de tulajdonos társaság nem tartja kizártnak, hogy a megengedettnél többen tartózkodtak a járművön. Az al-Dana hajótársaság vezetője szerint a kompot az Island Tours nevű utazási iroda vette bérbe. Elmondta azt is: úgy tudja, hogy a kapitány el sem akart indulni, de az utasok ragaszkodtak a sétahajózáshoz.

Az Arab-félsziget délkeleti részén lévő Bahrein szigetét 33 kisebb sziget veszi körül. Manamában nincs magyar külképviselet, a bahreini diplomáciai és konzuli ügyek a kuvaiti magyar nagykövetség hatáskörébe tartoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvő: négy év után négyesben

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit húzol ki belőle, s ezen az alapon még fontosabbnak tűnik, hogy az ember a csalódások után se adja fel a boldogság keresését. Vadászék megismerkedésének története is ehhez ad biztatást és nemrégiben azzal teljesedett ki, hogy Henriette és Attila romantikus megoldást választva csupán két tanú jelenlétében járult az anyakönyvvezető elé. Tovább olvasom