Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Elszabadult kutya támadt meg egy 6 éves kisfiút

Súlyosan megsérült az a hatéves kisfiú, akit egy láncáról elszabadult nagytestű kutya támadott meg Berettyóújfaluban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.
Kelemen Éva rendőr hadnagy tájékoztatása szerint a még vasárnap délutáni esetet követően a gyereket édesanyja és annak élettársa a berettyóújfalui Tisza István Kórházba vitte, ahol megállapították, hogy sérülései nyolc napon túl gyógyulnak.

A rendőrség közlése szerint a kertben szülői felügyelet nélkül játszott a kisfiú, amikor a szomszédban tartott nagytestű kutya kiszabadította magát és a kertbe átugorva támadt rá. Egy másik szomszéd a gyerek visítására sietett át segíteni de a kutya vele is szemben is támadóan viselkedett. Ezért kiabálással próbálta meg értesíteni a gyermek szüleit, akik ezt meghallva elkergették a gyermektől a kutyát.

A kutyát gazdája körbekerített helyen tartotta, a láncai is újak voltak. A rendőrségi szemle során a kutya békésen, nyugodtan viselkedett, senkivel sem lépett fel támadóan. A kutya rendelkezik a szükséges oltásokkal - mondta a szóvivő.

Az ügyben a rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanúja miatt rendelt el nyomozást, továbbá értesítették a város jegyzőjét, ugyanis a kutya eseteges elszállíttatásának elrendelése jegyzői hatáskör.

További vizsgálatot indítanak igazságügyi orvos szakértők bevonásával annak kiderítésére, hogy a gyerek szenvedett-e maradandó károsodást.

Olvasóink írták

  • 1. tuskóhopkins 2010. április 15. 17:32
    „Elszabadult kutya támadt meg ... - helyett: támadott, amint a szövegben már helyesen írják. Igénytelenség, má" megen...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen az én papom

Böjte Csaba dévai ferences megelégelte, hogy a sajtó szinte kizárólag olyan papokról ír, akik… Tovább olvasom