Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Elszállítják az állatkertnél talált tüzérségi lövedéket

Az állatok maradnak, a tüzérségi lövedéket a Vágány utca 1. szám előtt találták földmunkák közben.
Elszállítják és megsemmisítik a főváros XIV. kerületében, a Vágány utcában talált tüzérségi lövedéket, a terület lezárását feloldották - tájékoztatta a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs altisztje kedd délután az MTI-t.

Bátyi Edina elmondta: egy 203 milliméteres szovjet rombológránátot találtak kilőtt állapotban. Ezt a tűzszerészek rendőri felvezetéssel elszállították, és a honvédség robbantási területén megsemmisítik.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán közölte: a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as autóbusz, illetve a 75-ös és a 79-es trolibusz ismét eredeti útvonalán közlekedik.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel közölte: a rendőrség 14 óra 45 perckor engedélyezte a vonatközlekedést, így a Nyugati pályaudvaron és a becsatlakozó vonalakon, Budapest-Cegléd, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest-Vác-Szob, illetve a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon megindulhatott a közlekedés, a vonatok újra bemehetnek a Nyugati pályaudvarra. A menetrend szerinti közlekedés csak az esti órákra állhat helyre - tette hozzá.

Bátyi Edina korábbi tájékoztatása szerint a lövedék földmunkák közben került elő a Vágány utca 1. szám előtt. Összesen mintegy ötszáz embernek kellett elhagynia a budapesti állatkertet, az Országos Gyógyintézeti Központot és az állatkert környékét. Le kellett zárni a Vágány utca és a Dózsa György út egy-egy szakaszát.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert sajtószóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a látogatóknak felajánlották, hogy a most megváltott belépővel egy másik alkalommal felkereshetik az intézményt, aki pedig nem kívánt élni a lehetőséggel, annak visszatérítik a jegy árát.

Korábban írtuk:

Mintegy ötszáz embernek kellett elhagynia a budapesti állatkertet, az Országos Gyógyintézeti Központot és az állatkert környékét, miután tüzérségi lövedék került elő földmunkák során kedd délelőtt a fővárosban, a Vágány utca 1. szám előtt - tájékoztatott a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs altisztje.

Bátyi Edina ismertetése szerint a rendőrség lezárta a Vágány utca és a Dózsa György út egy-egy szakaszát. Az érintett területen nem járhatnak a Nyugati pályaudvarról induló vagy oda érkező vonatok sem. A lezárt területen a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei sem közlekednek.

Közlése szerint az állatkertből 250 embernek kellett távoznia a gyógyintézetből pedig 150 személynek. A betegeket a területzár feloldásáig más intézményekben helyezik el.

További száz ember távozott a lezárt területről - tette hozzá Bátyi Edina.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert sajtószóvivője az MTI-vel közölte, hogy az állatokat az állatházakba terelték, ahol egy esetleges robbanás esetén nem sérülhetnek meg a repeszektől, a gondozók pedig az állatkert egy olyan pontján várják ki a robbanótest vizsgálatát, amely a területzáron kívül található.

Tüzérségi lövedéket találtak Budapesten. Fotó: MTI (galéria)

A látogatóknak felajánlották, hogy a most megváltott belépővel egy másik alkalommal felkereshetik az intézményt, aki pedig nem kívánt élni a lehetőséggel, annak visszatérítik a jegy árát - mondta Hanga Zoltán.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese közölte: a Nyugati pályaudvar ideiglenesen nem indít és nem fogad vonatokat, és szünetel a vonatközlekedés a becsatlakozó vonalszakaszon.

Ezért a Budapest-Cegléd, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest-Vác-Szob, illetve a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon késnek a szerelvények.

Mivel a vonatok nem mehetnek be a Nyugati pályaudvarra és nem is indulhatnak onnan, Cegléd felől csak Kőbánya-Kispestig közlekedik valamennyi vonat és onnan indul vissza. Szob-Vác, illetve Vác-Veresegyház felől Rákospalota-Újpest állomásig közlekednek a vonatok - közölte a sajtóügyeletes.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere közölte, hogy a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as és a 105-ös autóbuszok módosított útvonalon közlekednek.

A 75-ös és a 79-es trolibuszok helyett, módosított útvonalon pótlóbuszok járnak - mondta a fődiszpécser.

Korábban írtuk:

A rendőrség kiüríti a budapesti állatkertet és az Országos Gyógyintézeti központot, miután tüzérségi lövedék került elő földmunkák során kedd délelőtt a fővárosban, a Vágány utca 1. szám előtt - tájékoztatott a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje.

Várkonyi Melinda elmondta: a rendőrség lezárta a Vágány utca és a Dózsa György út egy-egy szakaszát. Az érintett területen nem járhatnak a Nyugati Pályaudvarról induló, vagy oda érkező vonatok sem. A lezárt területen a Budapesti Közlekedési Központ járművei sem közlekedhetnek.

Az állatok az állatkertben maradnak - közölte a kommunikációs tiszt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: a kormány elértékteleníti a magyarok munkáját

Az ellenzéki párt szerint a kormány nem lép fel a forint erejének védelmében. Tovább olvasom