Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Elszálltak a Gripen-vádak

Feleslegessé válhat a Gripenek beszerzését vizsgáló parlamenti bizottság felállítása. A Legfőbb Ügyészség ugyanis nem talált sem bűncselekményre, sem pedig közérdeksérelemre utaló adatot. Ráadásul az ügyet korábban a középpontba emelő svéd hatóságtól sem érkezett hivatalos megkeresés.
A lap megfogalmazása szerint a svéd vadászrepülők 2001-es beszerzése valóban különösen alakult. Az Orbán-kormány honvédelmi minisztériuma az F-16-osok megvásárlását szorgalmazta, később mégis a Gripenek mellett döntöttek.

Az eredeti szerződést pedig a Medgyessy-kormány később módosította. Nemrég a svéd tévé állította azt, hogy korrupció merült fel a magyar beszerezésekkel kapcsolatban. Ennek hatására rendelte el a kormány vizsgálatot, amely feltárt ugyan hiányosságokat, de bűncselekmény nem merült fel.

Olvasóink írták

 • 9. Lemba 2008. augusztus 15. 19:39
  „Csak azt szeretnem megtudni, a kovetkezo orszagoknak mennyi ilyen vadaszrarepuloje van: Ausztria, Svajc, Luxemburg, Hollandia, Belgium?
  Ezert kell annyi adot fizetni az allampolgarnak az elkovetkezo 100 evben. Talan ez magyarazat arra, hogy az oktatasnak, az egeszsegugynek nincs penze?”
 • 8. Írástudatlan. 2008. augusztus 15. 09:12
  „Gyerekek!Nagyon kár ezen vitázni.A mi kis hazánk légtere védelmére elegendő lenne géppuskával ellátott duplafedelű kis vadászgépek is!Bőven!Akár milyen modern légitechnikánk is van mi csak is veszíthetünk!Kicsiórszág vagyunk mi hogy megtudjuk magunkat védeni.Ezt a mi kis órszágunkat az verné tönkre aki csak akarná.Függetlenül hogy milyen vadászgépeink vannak.Csak fölösleges milliós pazarlás tőrtént megint.De ez már nem jelent újdonságot.”
 • 7. baltazár 2008. augusztus 14. 16:38
  „Az ügyész nem akart találni olyan bizonyítékot amely már készen az orra előtt hevert. A honvédségtől ki ebrudált ügyészből lett főügyész
  miért is találna valamin a volt kollegái ellen.
  Magyar Köztársaság Lefőbb Ügyésze egy kicsit ügyefogyott olyan mint a mesében az űgyifogyi. Van is főügyészünk nincs is főügyészünk
  olyan ez mint a kocsiba az ötödik kerék.”
 • 6. Mike3 2008. augusztus 14. 14:25
  „...és a vége az lett, hogy kaptunk egy játék-IKEA vadászgépet.”
 • 5. grewery 2008. augusztus 14. 13:46
  „Seleron: Neked látom tökmindegy, ha meg az F16-osokat vették volna meg, akkor Selmeczi Gabrielláznál (a szenátorasszony meg ilyesmi).
  A nevezett Bizottság összehívását Vadai Ágnes (mindekit túldumáló) képviselő asszony javasolta, először csak a beszerzés körüli susmusok kivizsgálására. Tudni kell, hogy a Grippenekre később az MSZP olyan berendezések beszerelését erőltette, amelyekre - számos szakértő szerint - semmi szükség nem volt (légi utántöltés és egyebek), ezek nagyságrendileg hasonló kiadást jelentettek, mint maga a beszerzés. Aamint látom a Legfelső Ügyészség a BESZERZÉS-ről állapította meg, hogy sem bűncselekményre, sem pedig közérdeksérelemre utaló adatot nem talált, kíváncsi lennék, hogy a döntés vonatkozik-e az átalakításra is. Mert ha nem, akkor van még mit vizsgálni, bár a 4-es, 3-as hozzászólóval nagyban egyetértek.”
 • 4. Következmények nélküli ország 2008. augusztus 14. 12:36
  „Hogy ezen miért sem lepődöm meg?”
 • 3. Kolompár Rómeó 2008. augusztus 14. 11:49
  „Holló a hollónak...

  Tök mindegy, hogy fidesz, maszop, stb. Ezek egyformán benne voltak.

  Másrészt meg nem bántják egymást, mert legközelebb más lesz hatalmon és cserébe elvárják a mostani "jóindulatot".”
 • 2. seleron 2008. augusztus 14. 11:03
  „Az a mocskos fideszes bagázs ezt is kiügyeskedte”
 • 1. 4 2008. augusztus 14. 09:00
  „Arról miért nem irnak,hogy ezen feleslegessé vált bizotság tagjai mennyi összeget tettek zsebre az adófizetők pénzéből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajnali lövöldözés a nyóckerben

Több lövést is leadott egy férfi csütörtökön hajnalban Budapesten, az Üllői út VIII. kerületi… Tovább olvasom