Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Eltemették a bozótvágóval elkövetett gyilkosság másik áldozatát is

Eltemették a bozótvágó késsel a múlt héten elkövetett gyilkosság másik áldozatát is; a 34 éves K. Krisztiánt kedden helyezték végső nyugalomra Salgótarjánban.
A salgótarjáni régi köztemető környékén fokozott volt a rendőri jelenlét, a rendőrség közlése szerint a hó okozta rossz közlekedési viszonyok, a forgalom irányításának szükségessége és a gyászolók nagy száma miatt, a közrend érdekében.

A gyilkosság másik áldozatát, a 25 éves O. Kittit hétfőn temették el Salgótarjánban.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden arról tájékoztatta az MTI-t: a gyilkosság szemtanúinak pszichológus segít az átélt trauma feldolgozásában. A lehetőséget Szabó Jenő dandártábornok, megyei főkapitány ajánlotta fel a salgótarjáni tragédia szemtanúinak.

Mint a közleményben olvasható, a tanúk olyan traumát éltek át, amit nehéz feldolgozni, elfelejteni nem lehet, legfeljebb megtanulhatnak együtt élni annak emlékével. Az érzelmek és a félelmek megfogalmazására kedd délután csoportos foglalkozást tartottak a főkapitányságon Petkó Györgyi rendőrségi pszichológus irányításával. A résztvevők elmondása szerint a szakemberrel való beszélgetés hasznosnak bizonyult.

Egy férfi a múlt héten, december 14-én este támadta meg Salgótarján belvárosában, egy élelmiszerbolt előtt 25 éves volt élettársát és annak új barátját egy 49 centiméter pengehosszúságú machetével, bozótvágó késsel, amellyel súlyos, csonkolásos, illetve fejsérüléseket okozott. Volt barátnője összeesett a bolt előtt, párja a boltba menekült be, ahová az elkövető utána ment, és az eladók, vásárlók szeme láttára folytatta a mészárlást. Ezután - a rendőrség tájékoztatása szerint - kezében a véres késsel, "kényelmes, nyugodt tempóban" hagyta el a helyszínt.

A megtámadott nő a kórházba szállítás közben, 34 éves barátja pedig nem sokkal később meghalt.

A Salgótarjáni Városi Bíróság múlt csütörtökön 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a bozótvágó késsel gyilkoló salgótarjáni férfit. A végrehajtás helyeként a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki. Az elkövető ellen több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A támadót korábban a balassagyarmati kórház pszichiátriai osztályán kezelték, 9 nappal a bűncselekmény előtt engedték ki, akkor már egy hete nem szedte a gyógyszereit.

Olvasóink írták

 • 5. dodó 2009. december 23. 12:15
  „"2009-12-23. 08:42: Tudta a bozótvágós anyja, hogy gyilkolni készül a cigány - nem szólt a rendőrségnek

  Vizsgálják a rendőrök F. László anyjának felelősségét is a múlt hétfőn történt brutális mészárlásban - írta a Blikk.

  Egy szemtanú szerint Mária asszonynak fia elmondta, hogy mire készül, s ezután a nő megpróbálta lebeszélni a fiát, de a rendőrséget nem értesítette.
  A bulvárlap úgy értesült, hogy eljutott a rendőrségre egy szemtanú internetes levelezése, amelyből kiderül, hogy Mária még panelházuk parkolójába is a fia után szaladt, de hiába rimánkodott, hogy ne csináljon hülyeséget, László nem hallgatott rá.
  F. László családja a napokban védelmet kért a rendőrségtől, mivel "szegények" tartanak a megtorlástól. Egy járőr folyamatosan a panelház parkolójában őrködik - olvasható a lapban."”
 • 4. jq 2009. december 23. 09:09
  „Kedves napiszar! Bizonyára elkerülte figyelmedet az a tény, hogy egészségügyi reform címszóval megszűnt pár intézmény, ahol bent lehetne tartani azokat, akiknek ott a helye. Mi több, akkor többen előre jelezték, hogy ebből baj lesz, de sz*rtak a fejükre...”
 • 3. Maci1 2009. december 22. 21:54
  „Nem elmeszakértői vizsgálat kell az elkövetőnek hanem bozótvágó késsel egy kis elbeszélgetés, ha már az önkormányzatnál dolgozott az elkövető akkor annyira hülye nem lehetett, hogy zárt osztályon kellene ápolni meg az eljárás miatt megfigyeltetni. A csaj otthagyta ez a sérült meg nem tudta elviselni ennyi az egész, ha az enyém nem lehet akkor a másé se legyen elven megölte mind kettőjüket a szarházija.”
 • 2. Rosmary53 2009. december 22. 21:18
  „" 9 nappal a bűncselekmény előtt engedték ki, akkor már egy hete nem szedte a gyógyszereit."
  Ezt nem értem...mielőtt kiengedték, előtte egy héttel nem szedte a gyógyszert, vagy mikor kint volt, akkor hagyta abba...mert ugye nem mindegy...ebben a mondatszerkezetben úgy kell érteni, hogy a kijövetele előtt egy héttel már nem szedte az orvosságot, tehát a kórházban sem? Vagy az akkor szó mire vonatkozik? A bűncselekményre, vagy a kiengedésre? Ezt kérdezem...mert nem értem...szerintetek?”
 • 1. napiszar 2009. december 22. 20:21
  „Rövid időn belül két olyan mészárlás is történt kicsinyke hazánkban, melynek elkövetői vélhetően betegek. Mindkettőjükről kiderült utólag, hogy nemrégiben jártak pszichiáternél, illetve az utóbbi esetben az, hogy konkrét kezelés alatt állt, de ennek ellenére mindketten szabadon kószáltak. Hmm...

  Asszem az ma már teljesen természetes, hogy az orvosok szakmai-, és büntetőjogi felelősségét számon lehet kérni ugyanúgy, ahogy az autószerelőjét is, aki elfelejtette bekötni a fékcsövet. Tévedni emberi dolog, viszont hibájáért vállalja mindenki a felelősséget, akár orvos, akár kazánkovács az illető. Ha rontasz, kijavítod, fizetsz, vagy épp´ mész a kóterbe, függően a következmények súlyosságától. Ha a körzetim egy doboz Kalmopyrin és egy vállveregetés társaságában hazaküld vérző gyomorral, és meg találok halni, a világ legtermészetesebb dolga lesz a büntetőfeljelentés és kártérítési igény. Pipa, ez így természetes.

  Tessék má´ nekem megmondani, hogy a két mészáros esetében kérdezte-e bárki is az érintett intézményeket, orvosokat, hogy miért is engedtek utcára két lábon járó pokolgépeket? Magyarázni persze mindent lehet, de azt, hogy egy ön és közveszélyes beteget recepttel a zsebében kizavarnak az utcára, azt elég nehéz. ,,De tényleg szedd be a piros tablettákat, Pistike, mert baj lesz!" És tényleg baj lett, nem is kicsi.

  Kedves pszichiáter nénik és bácsik! Ti ugyanúgy emberéletekkel játszotok, mint a szívspecialista, aki pacemakert ültetett a nagyiba, azzal a különbséggel, hogy a mama ritmusszabályzójának hibája maximum egy ember halálát okozza. Ha ti elqrtok valamit, abba - a jelek szerint - többen is belehalhatnak. Jól tetszenek aludni mostanában?

  A felelősség kérdése minden ilyen esetben vitán felül áll. Ha a diagnózis rossz, akkor a szakmai-, ha pedig közveszélyességük ismeretében engednek ki betegeket, akkor a büntetőjogi felelősséghez nem férhet kétség. Nem az lenne a dolgok normális menete most, hogy páros lábbal rugdossák szakmai és jogi oldalról a kezelőorvosokat, intézményeket?

  Már csak egy kérdésem van, kedves doktor bácsik és nénik: Hány ilyen beteg embert tetszettek utcára engedni az elmúlt fél évben? Hány bombát küldtek civilek közé?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a lillafüredi Hotel Palota

Megújult és bővült a Hunguest Hotels lánchoz tartozó lillafüredi Hotel Palota, a rekonstrukciónak… Tovább olvasom