Délmagyar logó

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Elterelné a ferihegyi forgalmat

A Ferihegyi repülőtéri forgalom egy részének elterelését kezdeményezi az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a gazdasági és közlekedési miniszternek küldött levelében.
Lenkovics Barnabás tegnapi közleményében szükségesnek tartja annak vizsgálatát, hogy miként lehetne kiváltani Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér személy- és teherforgalmának egy részét, figyelemmel arra, hogy az ország számos más pontján is található repülőtér. Ez amellett, hogy a Ferihegyi repülőtér forgalomcsökkenését eredményezné, jótékony hatással lenne az adott térség infra-

strukturális fejlődésére, továbbá új munkahelyeket is teremtene. Javaslatát az ombudsman abban a levélben fogalmazta meg, amelyet Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek írt.
A javaslat előzménye, hogy az ombudsmanhoz több olyan beadvány érkezett, amelyben az indítványozók a lakóhelyük fölött elhaladó repülőgépek zaját sérelmezték. Lenkovics Barnabás a panaszok vizsgálata után leszögezte: „A lakott területek fölött elhaladó alacsonyan repülő légi járművek zajkibocsátása miatt meg kell vizsgálni, hogy kijelölhető-e olyan légifolyosó, ahol a légi közlekedés a jelenleginél kisebb mértékű zavarással jár.” Az ombudsman jelentésében megállapította, hogy a légi járművek zaja az állampolgárok széles körét érinti. A légiközlekedési hatóság válaszát követően az országgyűlési biztos a gazdasági és közlekedési minisztertől kért tájékoztatást. A miniszter egyebek mellett arról értesítette, hogy két szakértői csoport is megkezdte működését annak felülvizsgálatára, hogy milyen módon csökkenthető a főváros egyes területeinek zajterhelése. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes jogsegély

Győr. Az MSZP Győr és környéke Szervezete holnap 17 órától ingyenes jogi tanácsadás tart a Herman… Tovább olvasom