Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Eltérő neme van a honlapoknak?

Egy brit felmérés a férfiak és a nők másképpen reagálnak a különböző dizájnú portálokra.

Egy brit felmérés nem épp meglepő eredménye szerint a férfiak és a nők másképpen reagálnak a különböző dizájnnal rendelkező internetes portálokra. 

Napjainkban már szinte mindenről felmérés készül, legyen szó a felhasználókról vagy az internetezési, vásárlási stb. szokásaikról. A felmérést készítő walesi Glamorgan Egyetemi Üzleti Iskola összesen 32 brit egyetem honlapját vizsgálta meg és a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy ezeknek az oldalaknak a 94 százaléka "férfi orientációjú". Csupán a weboldalak két százaléka volt egyértelműen női esztétikummal létrehozva.
 

A tudományos anyag szerint a férfiak főleg a sötétebb színeket és színárnyalatokat, valamint a vízszintes szegélyeket tartalmazó oldalakat kedvelik, míg a nők inkább a színesebb háttérrel rendelkező portálokat részesítik előnyben internetezéseik alatt és sokkal jobban szeretik a természetes színeket és színárnyalatokat vagy fotókat, mint a mesterséges illusztrációkat. Ráadásul szintén figyelemre méltó, hogy a női felhasználók általában a nők által létrehozott vagy üzemeltetett oldalakon érzik magukat otthonosan.
 
A Netzeitung német internetes híroldal már azt a kérdést pedzegette, miszerint lehet, hogy az internetszolgáltatóknak külön internetes oldalakat kellene létrehozniuk és üzemeltetniük a férfiak és külön portálokat a nők számára? Gloria Moss, a felmérést készítő egyik szakember szerint azonban ez túlzás volna. Csupán arra kellene figyelni, hogy a weboldalak készítői és fenntartói a jövőben egy kicsit jobban ügyeljenek a két nem eltérő esztétikumára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyesülés végleges

Az Adobe és a Macromedia egyesülésének folyamata biztosan halad tovább a kijelölt úton. Tovább olvasom