Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Eltorlaszolták a Tubesre vezető utat a tüntetők

Eltorlaszolták a Tubesre vezető utat a Civilek a Mecsekért Mozgalom tagjai kedden délelőtt. A rendőrök több demonstrálót is megbüntettek. Két autó ugyanis tiltott helyen parkolt.
Vicze Csilla a mozgalom sajtószóvivője elmondta: azért álltak oda az autókkal, hogy a teherautók ne tudjanak felmenni a hegyre.

A demonstrálók szerint ugyanis elkezdődött az építkezés előkészítése a Tubesen. Fákat nyestek meg és elkezdték lebontani a hegy tetején lévő adótornyot. A Honvédelmi Minisztérium ide tervezi megépíteni a NATO-lokátort. A tüntetők szerint jogellenes lenne a lokátor építése.

Az építési engedélyt ugyanis a pécsi önkormányzat és több helybéli is megtámadta a bíróságon, a per májusban kezdődik Budapesten. A Honvédelmi Minisztérium korábban vállalta, hogy nem kezdi meg az építkezést, amíg nem születik jogerős döntés. A civilek szerint azonban már megkezdték a munkálatokat, ezért torlaszolták el a hegyre vezető utat.

Olvasóink írták

 • 5. leente 2008. február 26. 21:05
  „Berényi Apollo és Hné nagyon szomorú de túléltük a 90-es éveket pécsett lokátor nélkül továbbra is Így szeretnénk ha hiányzik nektek jelentkezzetek az udvarotokba vagy a ház elé kérjétek a HM től. A megtisztelést átadja egy Rózsa Pécsről”
 • 4. Feri 2008. február 26. 19:50
  „Bocsi Sopronban gondoltam, mondjuk Győrben az uszoda mögé”
 • 3. Feri 2008. február 26. 19:46
  „Nagyon könnyen ítélkeztek pár száz kilóméterről.
  remélem itt is hasonló összefogás lenne, ha a TV torony közelében lenne.”
 • 2. Hné 2008. február 26. 14:24
  „Remélem azt Ők is elismerik, hogy szükség van a lokátorra. Úgy tudom Újszentivánon sem halt meg senki a lokátorok hatására, s sok embernek adott munkát a HM.
  Ez esetben szerintem jól látod a helyzetet. Nosza, vissza a kőkorszakba, ott nem fenyegeti veszély a Tubest, s nem kell Elnökünknek lejáratni magát a kis cserkész egyenruhájával 60 évesen. Pojáca....”
 • 1. Berényi Apollo 2008. február 26. 12:59
  „Nem tudom,hogy az a sok lökött ott a Tubesen - aki nem tud nyilván az idejével mit kezdeni,és barrikádot épít,és elállja kocsival az egyetlen utat - mit szólna,ha ne adj´ Isten ,tőlünk délre megint cirkusz lenne - mert nem lehet tudni... - ,és netán valami "kóbor" repülőgép itt dobná le - megint(!!!) - a bombáit.Akkor majd szaladhatnának sárga vonalkódos gatyával kedvenc köztársasági elnökükhöz - aki rendszeresen a lovat adja alájuk - ,hogy miért is nincsen rendesen védve a Haza a Légierő által.De lehet,hogy én látom rosszul a helyzetet, és én dőre,nem eléggé becsülöm a bazsarózsát...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzszállító autó karambolozott az 5-ös főúton

Pénzszállító autó okozott karambolt az 5-ös számú főút Pest megyei szakaszán, kedden délelőtt. Tovább olvasom