Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Eltűnt csecsemő: minden lehetőséget ellenőriznek

Tucatnyi verziót ellenőriznek és idődiagrammot készítenek a településen élők mozgásáról Tiszabőn a rendőrök, ahol a múlt héten pénteken tűnt el egy öthetes csecsemő.
A rendőrség egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki információt ad a hollétéről. Egyelőre nem zártak ki egyetlen verziót sem a gyermek eltűnésével kapcsolatban, éppúgy ellenőrzik azokat az adotokat, amelyek idegen elkövetőkre utalnak és azokat is, amelyek a családon belüli elkövetőre - hangzott el kedden az ügyről tartott rendőrségi sajtótájékoztatón Szolnokon.

Több lehetőséget vizsgál a rendőrség, a főkapitányság külön nyomozócsoportot hozott létre, hogy kiderüljön mi történt a március hatodikán eltűnt tiszabői csecsemővel - mondta el a sajtótájékoztatón dr. Simon Tamás, Szolnok megyei főkapitány. A faluban eddig 150 tanút hallgattak ki, a rendőrség egy idődiagrammot készít, hogy megtudják: az eltűnés időpontjában ki hol mozgott a településen.

Mivel az apa személye sem egyértelmű, továbbra sem zárják ki annak lehetőségét, hogy a családhoz tartozó személyhez köthető a kisbababa eltűnése. Simon Tamás hangsúlyozta: ez egyelőre csak egy verzió a sok közül, amit ellenőrizni kell. "A nyomozás megfelelő pillanatában hazugságvizsgálatra is sor kerül" - közölte a főkapitány. DNS-mintát egyelőre az édesanyától vettek, hogy a babát, ha előkerül, minden kétséget kizárólag azonosítani tudják.

A faluban terjedő szóbeszéd szerint a kislány azon a napon tűnt el, mikor az apaság kérdésének tisztázása miatt DNS vizsgálatra vitték volna. Simon Tamás elmondta: hozzájuk is eljutott az az információ, de mivel a vizsgálat ténye az orvosi titoktartás körébe tartozik, erről nem nyilatkozhat. Azt azonban hozzátette, hogy minden információt ellenőriznek.

A rendőrség egy millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki és létrehoztak egy zöld számot is. A 06/80/201-300 számon a rendőrség egyéb ismert számai mellett várják azok jelentkezését, akik információval bírnak a csecsemő hollétéről. A rendőrség egy felhívást is eljutatott az ország valamennyi egészségügyi intézményébe, a védőnői szolgálathoz a házi- és gyermekorvosokhoz, hogy figyeljenek a körzetükben arra, ha valaki csecsemővel jelentkezik vizsgálatra. A rendőrség kéri, hogy aki azt tapasztalja, hogy a környezetében valakihez minden előzmény nélkül kisbaba került, jelezze a rendőrségnek.

Olvasóink írták

 • 13. Mathiasking 2009. március 10. 16:22
  „Nagyon rossz jutott eszembe: szervkereskedelem.”
 • 12. bambinaXX 2009. március 10. 15:08
  „bálint! nemtökmindegy?!! az a lényeg, hogy előkerüljön a baba! mittehet ő róla, h kik a szülei?”
 • 11. cipész 2009. március 10. 14:25
  „Ez röhej,ami van a mi kis honunk táján, mindenre pénz ajánlanak, akkor minek a zsaruk, csak sétálgassanak, mert azt csinálják mióta nem kapnak annyi pénzt. Hát én nem sok jót néztem ki az anya szeméből, sajnálat nem látszott rajta.Románokat láttak a faluba, majd egyszer azt írják, hogy azok vitték el. Emlékeztek a Dominikára? ne hogy itt is valami más legyen, én a gyereket sajnálom hisz nem ő tehet arról, hogy megszületett.”
 • 10. sujokbálint 2009. március 10. 13:43
  „Az hogy lehet, hogy az apa személye nem egyértelmű? Nem tudják eldönteni, hogy az anya melyik testvére, esetleg apja, nagyapja stb. volt, aki felcsinálta?”
 • 9. lajosbácsi 2009. március 10. 13:40
  „5. Gróf: ez jó volt!!!!!!! (made my day!)”
 • 8. Naca 2009. március 10. 11:44
  „Az anyát nem vetették alá hazugságvizsgálatnak, mert olyan állapotban van, hogy nem javasolták. Amúgy nem láttam annyira kiborulnak, mint egy hasonló helyzetben lévő anya lenne. Különben és szétnéznék a ház körül, meg a kertben, kicsit megszorongatnám a számajöhetőket és egyből meglenne a gyerek. Egy öthetes, semmiről nem tehető csecsemőről van szó és ebben az esetben mindegy, hogy milyen a származása!”
 • 7. Otaku 2009. március 10. 11:44
  „Talán egyszer azt is megérjük, hogy a többségi társadalom tagjai ellen elkövetett bűncselekményekben is kijelölnek nyomravezetői díjat...

  Egyébként szegény kisbaba, remélem, nem szenvedi meg :(”
 • 6. gróf 2009. március 10. 11:37
  „http://www.blikk.hu/aktualis/elraboltak-a-kislanyomat-138471.html

  Basszus, ez a jó. Elnézést!!!”
 • 5. gróf 2009. március 10. 11:36
  „http://www.okorszem.hu/funpic/2541

  Itt a kép, remélem jó linket vágtam be.”
 • 4. bambinaXX 2009. március 10. 11:00
  „és mitteszel savos? belenézel a szembejövő babakocsikba, h hasonlít e?
  Mi lett az anya hazugságvizsgálat-eredménye? Ha eddig nem, akkor miért nem csinálták már meg?? Nem ez az első??!! nem hiszem, h egy aggódó anya ebben ne működne közre - az az első, h meglegyen a pici!”
 • 3. savos 2009. március 10. 10:24
  „Mi miért nem láthatjuk a csecsemő fényképét? Biztos nem égetné ki a képcsövet!”
 • 2. rozator 2009. március 10. 10:12
  „Nem egymilliót kell igérni,hanem büntetlenséget!Egyből előkerül a purdé!”
 • 1. trixi11 2009. március 10. 10:03
  „Na ez azért már vicces! Hát nem lehet a szülőket egy kicsit "megszorongatni"? Talán egyből előkerülne a gyerek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt csecsemő: egymilliós nyomravezetői díj

Egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a Tiszabőről a napokban eltűnt öthónapos csecsemő ügyében. Tovább olvasom