Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Eltűnt, megerőszakolt külföldi diáklányok

A rendőrségnek nincs adata arra, hogy összefüggés lenne a Budapestről eltűnt francia diáklány és a megerőszakolt amerikai fiatal esete között. A rendőrök már négy embert állítottak elő az amerikai lány ügyével kapcsolatban.
Nincs olyan adat a rendőrség birtokában, amely azt bizonyítaná, hogy összefügg a december 4-én, Budapestről eltűnt francia lány és a december 6-án megerőszakolt amerikai diáklány esete - mondta az InfoRádiónak Kalyó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A rendőrségnek nincs adata arra, hogy összefüggés lenne a Budapestről eltűnt francia diáklány és a megerőszakolt amerikai fiatal esete között - közölte az InfoRádióval a BRFK sajtóügyeletese.

Kalyó László kifejtette: a december 6-án összevert és megerőszakolt amerikai diáklány ügyében a IX. kerületi rendőrkapitányság folytat nyomozást erőszakos közösülés bűncselekményének elkövetése miatt. Jelenleg az adatgyűjtés, a tanúkutatás és a szakértői vizsgálat folyik - tette hozzá.

A december 4-én eltűnt francia lány ügyét a II. kerületi kapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja. Az ügyön egy hétfős nyomozócsoport dolgozik - hangsúlyozta Kalyó László.

A sajtóügyeletes kiemelte: a rendőrség mindennapos kapcsolatban áll a konzulátusokkal a két eset kapcsán.

A rendőrség nem feltételezi, hogy újabb hasonló bűncselekmények történnek meg a fővárosban, de azt tanácsolják a Magyarországon tanuló fiataloknak, hogy társaságban, és ne egyedül menjenek el szórakozni, valamint lehetőleg ne tartózkodjanak sötét, kisebb utcák elrejtett szórakozóhelyeinek környékén.

Az amerikai lány az éjszakai fürdőzésről tartott hazafelé barátaival december 6-án. A IX. kerületi Bakáts téren elvált tőlük, onnan egyedül ment tovább. A támadók ekkor estek neki, bántalmazták, majd megerőszakolták. A történtek után a meztelen diáklányt egy taxis vitte be a IX. kerületi kapitányságra.

A 22 éves francia diáklányt, Ophélie Bretnacher-t utoljára december 4-én látták. Múlt csütörtök hajnalban egyedül indult haza az egyik Dohány utcai szórakozóhelyről, és azóta nem adott magáról életjelet. A Lánchíd pesti oldalán még azon az éjszakán megtalálták a táskáját, benne minden iratával és a mobiltelefonjával.

Négy embert előállítottak

A rendőrök már négy embert állítottak elő a napokban brutálisan megvert és megerőszakolt amerikai lány ügyével kapcsolatban. Egyelőre azonban nem gyanúsították meg őket. A 21 éves amerikai lányra hétfőn hajnalban rontottak rá a IX. kerületi Köztelek parkban. Támadója brutálisan megverte és megerőszakolta.

A rendőrök azóta már meghallgatták a környéken dolgozó taxisokat, az arra járó éjszakai buszok sofőrjeit, elemezték a környéken lévő biztonsági rendszerek által rögzített felvételeket és a kerületi térfigyelők képeit.

A nyomozók még aznap éjjel előállítottak egy férfit, csütörtökön pedig újabb hármat, akik "összefüggésbe hozhatók a bűncselekménnyel". A nyomozás azonban egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint a bűncselekmény helyszínén rögzített nyomokat már elemzik a szakértők. Gyanúsítotti kihallgatás csak az igazságügyi orvos-szakértő, a szerológus és a DNS szakértői vélemények után várható.

Olvasóink írták

 • 15. dodó 2008. december 12. 21:17
  „2. hozzászólás Horton 2008.12.12. 12:46
  5. hozzászólás Mil 2008.12.12. 13:38

  Tökéletesen igazatok van!
  Ehhez kaocsolódóan: érdemes lenne megfontolni (habár akiknek kellene, nem érdekeltek benne)

  "Kommentárunk csupán a következő: ha ennyire jó a cigányok sorsa Szlovákiában, akkor, nosza, vezessük be mi is a szlovák törvényeket. Például a magántulajdon teljeskörű védelmét - azt, hogy azonnal lepuffanthatom a betörőt, még akkor is, ha cigány. Vagy azt, hogy sokszor a katonaságot vetik be a lázadozó cigányok megregulázására. Amikor egész cigánytelepeket vernek véresre a szlovák rendőrök. Folytassam?

  Kedves magyar(országi) politikusok! Ez a nyilatkozat ékes bizonyítéka annak, hogy a szlovák törvények igenis jók, és igenis - legalábbis a nyilatkozat szerint - nem különböztetik meg hátrányosan a bűnözőket, akarom mondani a putriscigányokat. Vagy mégis?"”
 • 14. klj_54 2008. december 12. 16:56
  „Mátyás Király,
  Egyetértünk, szintén gyakorlati tapasztalat!
  Nem kell félnem a belga zsarutól!
  De nem mondasz ellent a törvényi tényállást feszegető észrevételemnek.
  nem a rendőr tehet a felvételi hiányosságokról és a lyukas jogi hátterükről.”
 • 13. eperjesigyorgyne 2008. december 12. 16:48
  „eperjesine papp ildiko hodmezővvásárhely éva u 5 2 en 5 .nevelőintézetbe adott anyám, apám ,miatt.nevelőapám iiitajtalankodni akart vele,m.anyá,mne,m hit nekem és albérletbe mentem 18 évesen.erről ennyit 23 év után”
 • 12. Mathiasking 2008. december 12. 15:30
  „Szegény rendőrök! Legalább Ők nem lesznek munka nélkül!”
 • 11. Mil 2008. december 12. 15:26
  „Jövőre komoly bűnözési hullám várható. Óriási munkanélküliség, csökkenő segélyek..”
 • 10. Mathiasking 2008. december 12. 15:20
  „70%-a a helyes beírás”
 • 9. Mathiasking 2008. december 12. 15:13
  „8#,) klj_54!

  Az olyan jogokat, mint Belgiumban szlogen, nagyon visszacsengő nekem!
  1.) A belga rendőrségnél szolgálatot teljesítők nagyon kemény pszichológiai és fizikai teszteken át jutnak oda, hogy felölthessék az egyenruhát.
  2.) Belgiumban a közrendőrök 70-a beszél idegen nyelveket, itt nem a flamad és vallon nyelvről beszélek most, hanem a francia, német, angol esetleg spanyol nyelvekről. (empirikus a kijelentésem)
  3.) Folyamatos képzéseken vesznek részt, az állampolgárt nem macerálják feleslegesen, hozzáforduló turistákat van hogy el is kísérik oda ahova menni szeretne, stb. Ezt mikor érem meg kis hazánkban szerinted?
  4.) Nem korruptak, mint egyes vidéki kmb-sek, akik alig várják az arra tévedő idegent, hogy nem látta hogy nem lehet ... Kiegyezünk 5-20.000.-Ft-ban(attól függően milyen gépjármű van a tisztelt vezető popsija alatt).
  Na majd ha ezek a problémák megoldódnak, akkor beszélgethetünk állampolgár barát rendőrségről. Egyébként a rendőrök a legtöbbet kiképzésük jelen állapotában a tömegoszlatással kapcsolatosan kapnak. Ennyi!”
 • 8. klj_54 2008. december 12. 14:42
  „De facto a rendőrségünk tehetetlen, köszönhetően a Morvai Krisztina féle humanoid alkatoknak!
  Hogyan várja el az állampolgár a védelmét, ha a magát jog szerint védő rendőrt bíróság elé citálják?
  Először is olyan jogot a zsarunak, mint mondjuk Belgiumban!
  Aztán lehet őket kérdőre vonni.
  Avagy a mélyen (le)tisztelt parlamenti képviselőink önmagukból kiindulva vették el a jogokat a rendőröktől? (Joggal való visszaélés, ha a képviselő a szondába nem fúj bele!)
  Nem lehet egy kiragadott bűnből itélni, meg kell vizsgálni az összes körülményt és a lehetőségeket.

  Mátyás Király, ha a rendőrség valamit elmaszatol akkor amögött politikai érdek van, tehát lásd fentebb!”
 • 7. Mathiasking 2008. december 12. 14:31
  „Logaritmus!

  Talán ennyire nem kellene a rendőröket védeni. Úgy is elmaszatolják az ügyet, ha lesz is egyáltalán ügy! A rendőrség nem más, mint a mindenkori államhatalom fegyveres rendvédelmi (nemi)szerve, megtestesítője. Bármilyen kéréssel, panasszal vagy javaslattal fordulsz a tisztelt szerv képviselőjéhez a válasz a következő: Mit akadékoskodik jó ember, széllel szemben nem tanult meg pisilni? Na ennyit a lakosság és a szerv együttműködéséről. Manapság a rendőrség felvállalta az állampolgárok adóbehajtását a bírságolások szakterületén. Nézz meg egy bírságot, ami jogos és azt ami kétséges. Szerinted melyik a magasabb "árfekvésű"?
  Egy eset a tolerancia gyakorlására: Szerbiából hazajövet a határtól 200m-re megállít a zöld rendőrautó. Személyi igazolványt, forgalmit, jogosítványt és lakcím kártyát kérnek. Mondom, hogy a lakcímkártya és a személyi igazolvány nincs, de van helyette útlevél. Mire a közeg: Akkor helyszíni bírság vagy feljelentés között választhatok. 20 perc vitatkozást követően a feljelentést választottam, majd az ismerősömnek azon nyomban telefonáltam, hogy mi történt. Én viszont panaszt emeltem a rendőrrel szemben. Mi lett a végeredmény? Visszavonták a feljelentést és figyelmeztettek, a rendőrrel szemben pedig megszüntették az eljárást. No Comment!”
 • 6. Logaritmus 2008. december 12. 14:10
  „Mil, gratulálok, a fajelméletedet ide is sikerült belopnod!

  Mi a gond azzal, ha a rendőrök elmondják melyik városrészek fertőzöttebbek a bűnözéstől? Ilyenre London, New York, Párizs, stb. méretű városokban is felhívják a turisták, lakosok figyelmét. Bronxba, Camdenbe ne menj sötétedés után ha nincs ott fontos dolgod. Egyáltalán nem jó, de a nagyvárosi élet velejárója.”
 • 5. Mil 2008. december 12. 13:38
  „A liberalizmus "áldásai".. Köszönjük szdsz”
 • 4. Luckatosh 2008. december 12. 13:24
  „Kurvara elegem van itt IX kerben a (moderálva - a szerk.) ciganyokbol, hajlektalanokbol, alkeszekbol meg a lepukkant lejmolo magyarokbol. A kurvak szabadon strihhelnek az Ulloin a terfigyelo kamerak alatt! Oda van hanyva meg szarva minden sarokra. Azt ide varjuk a kulfoldi turistakat. Na mennyenek mar a picsaba!”
 • 3. Zs 2008. december 12. 13:06
  „"Óvnak a sötét utcáktól a rendőrök." ?????

  Hát ne az utcától, hanem a közbiztonságot rontó alakoktól óvjanak bas....zák meg!
  Manapság még kevésbé aggódok, de 20-30év múlva...
  Ilyenkor (Horton írásában említett farokbehúzva "kivonulás") hol az a kemény fellépés, amit sikerült 2 éve néhány bámészkodó ellen is elkövetni??? -(mégegyszer: "ellen is"! biztos volt, aki még többet érdemelt volna, de volt nem kevés "túlkapás" is)”
 • 2. Horton 2008. december 12. 12:46
  „Én azért megkérdezném, hogy miért is ne lehetne éjszaka egyedűl tartózkodni az utcán?
  A rendőrség feladata, hogy megteremtse a közbiztonságot, vagy tévednék?
  Ne vicceljünk már!
  Kitől, vagy kiktől is kell tartanunk tulajdonképp?
  Ha a rendőrség tisztában van azzal, hogy vannak " rétegek ", aki veszélyt jelentenek az állampolgárokra, akkor miért is nem lépnek fel ellenük?
  Vagy lassan ott tartunk, hogy kijárási tilalmat rendelnek el, hogy így védd meg magad, mert ők képtelenek rá?
  Ha meg az otthonodba támadnak rád, vagy rabolnak ki, akkor meg nem tehetsz semmit, mert a végén te húzod a röviddebbet, mert " rasszista " vagy !
  A rendőrség munkájára élő példa volt, az egyik kereskedelmi csatornán leadott / Napló / riport film, amiben a járőrök munkáját mutatták be " élesben ".
  Egy 8. ker.-i riasztásuk volt, ahova verekedés miatt kellett kimenniük. A kiküldött járőr azt mondta, hogy egyedül semmiképp nem megy ki, csak kísérettel.
  Miután kiértek, a "c" telepre, még majdnem a rendőröket is megverték, azzal a címszóval, hogy idézem: " Téged meg ki a k...a anyád küldött ide? "
  És a legmegtöbbentőbb az volt, hogy még majdnem a rendőr kért elnézést a tetves jószágtól, mert megzavarta egy rablásban, mint útólag kiderült.

  Szóval erről ennyit.....
  Akkor mit is várunk a mi rendőreinktől, ha be vannak sz...a, ezektől a......”
 • 1. De.jure 2008. december 12. 12:14
  „Azthiszem - politikai hovatartozás nélkül - kijelenthetjük, hogy Magyarország a bűnözés terén tényleg "átlépte a Rubicont". Kvázi egy hónap alatt ez a sokadik nemi erőszak, de hallani lehet még gyilkosságokról is eleget, vagy netán a kettő kombinációját, ahogyan a nem éppen őslakos magyarnak titulált emberek(?) szokták csinálni manapság. Talán a havi szinten miliárdokat elnyelő rendőrséget kellene egy kicsit hatékonyságában javítani, mert pár év alatt eléri országunk azt, hogy még a kóbor kutya se fog idejönni, nemhogy befektetők, nemhogy turisták...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elítélt volt polgármester is indul a választáson

A csalás és okrirathamisítás miatt korábban jogerősen elítélt volt polgármester is elindul a vasárnapi időközi válazstáson Sormáson. Tovább olvasom