Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Elültették a második barátságfát

Huszonhat kárpátaljai gyereket látott vendégül a Rotary Club Sopron Pannonia. Az itt töltött négy nap során Mikulás-ünnepségen is részt vettek és elültettek egy újabb barátságfát.
A Tiszapéterfalvai (Ukrajna) Művészeti Iskola huszonhat növendékét és négy kísérő tanárt látott vendégül a Rotary Club Sopron Pannonia. A vendégek csütörtökön érkeztek a városba és még három tartalmas napot töltöttek itt. – Hatalmas különbség tapasztalható a Kárpátalján és a hazánkban élők életszínvonalát tekintve, ezért döntöttünk úgy, hogy meghívunk és vendégül látunk néhány ottani gyereket – mondta el a Kisalföldnek Varga Tamás, a Rotary soros elnöke. – Jelszavunk, a határon átívelő barátság is arra ösztönöz, hogy segítsük a magyar nemzetiségű testvéreinket, ennek szellemében szerveztük meg a programot.
A tiszapéterfalvai gyerekek legjobban a Mikulás-ünnepséget élvezték. A Mikulás személyesen érkezett el hozzájuk és adta át az ajándékokat. Sor került a második barátságfa elültetésére is a soproni rotarys gyerekekkel. – A tavalyi vendégeinkkel már elültettünk egy fenyőt szálláshelyük, a Vakáció turistaház előtt, most már másodszor ültetünk közös erővel – tette hozzá az elnök. A kilenc és tizennégy év közötti gyerekeket egyébként a tanulmányi eredményük alapján tanáraik választották ki. A programban szerepelt a soproni karácsonyi vásár megtekintése, fertőrákosi és fertődi kirándulás és vetélkedő is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ligabajnokság

labdarúgás

Győri ETO–Újpest 1–0 (1–0) Tovább olvasom