Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Elutasították Seres újabb népszavazási kezdeményezését

Elutasította Seres Mária újabb, az országgyűlési képviselői kiadások elszámolásának kérdésében tett népszavazási kezdeményezését az Országos Választási Bizottság (OVB).
A most benyújtott és elutasított kérdés szinte megegyezik Seres Mária korábbi, a képviselők költségtérítésével kapcsolatban megfogalmazott kérdésével (ahhoz mintegy 600 ezer támogató aláírást gyűjtött), amelyet az Alkotmánybíróság okafogyottnak talált, mivel a képviselők még a népszavazás kiírása előtt jogszabályban szabályozták a kérdést.

A testület 3:2 arányban utasította el a kérdés hitelesítését, mert véleménye szerint az állampolgárok számára nem egyértelmű, milyen helyzetet teremtene egy eredményes népszavazás.

Olvasóink írták

 • 8. KolompárRómeó 2009. augusztus 10. 20:13
  „7. hozzászólás dodó 2009.08.10. 17:57

  Pedig képviselőink 98%-a nem is piréz. És mégis brutálisan rabolják ki, lopják meg az adófizetőket. Ők is védett kisebbség.”
 • 7. dodó 2009. augusztus 10. 17:57
  „Sajnos a LÉNYEG KIMARADT, persze csak figyelmetlenségből a DM sajátosan rövidre vág(at)ot cikkéből!

  "Az országgyűlés megszüntette a képviselői költségtérítés néven szerepelt eddigi juttatási formát. Ezt az Alkotmánybíróság egy korábbi határozta értelmében nem tehette volna meg, hiszen az érvényes népszavazási kezdeményezés alkotmányos védelem alatt áll.

  Mivel a költségtérítés helyett immár választókerületi pótlék és lakhatási támogatás illeti meg a képviselőket, ezért az Alkotmányt kijátszó honatyáknak egy újabb üzenetet kívánunk eljuttatni. Népszavazás formájában újra kezdeményezzük, hogy csakis a bizonylattal alátámasztott és elszámolható kiadásaik után kaphassák meg ezeket a juttatásokat a képviselők, mert a megalkotott törvényből pont ezt a leglényegesebb, és 605 ezer ember aláírásával nyomatékosított mondatot felejtették ki.

  Seres Mária bízik benne, ha megint benyújtják a népszavazáshoz szükséges aláírásokat, akkor a megoldást már nem egy újabb átnevezés vagy szócserében látják képviselőink, hanem a minden magyar állampolgárra érvényes, kötelező költségelszámolás bevezetésében önmaguk számára is, legalább életszerűen megtapasztalhatják ők is, hogy milyenek azok a törvények, amelyeket nekünk, egyszerű állampolgároknak találnak ki."”
 • 6. LukSzkaivoker 2009. augusztus 10. 17:07
  „Szerintem az lehetett a baj, hogy rossz volt kérdés.
  Tegyen fel jó kérdést, és akkor máris működik a demokrácia!
  Pl.:
  - Egyetért-e Ön azzal, hogy megduplázzák a képviselők fizetését?
  - A demokrácia nem működik Magyarországon. Egyetért-e azzal, ha ismét bevezetnénk az egypárt-rendszert?
  stb ...”
 • 5. flexsnake 2009. augusztus 10. 16:59
  „Ez a seres is mehetne inkább dolgozni, már unalmas.”
 • 4. nemecsekerno_007 2009. augusztus 10. 16:25
  „Nálunk ilyen a hatalomgyakorlási technika (protokoll)

  Nehogy mán´ ezek itt alulról elindítsanak valamit, amit aztán mi nem tudunk kontrollálni. Na ne szivassá mán´ Marikám! Mégis mit képzelnek ezek. Majd kapnak kedvezményt a távfűtéses lakások, a nyugdíjasok meg a köztisztviselők oszt akkó majd nem ugrálnak itt a mi költségtérítésünk miatt.

  Így megy ez :( Hozzátok a szalámis kenyereket, hadd éljenek!

  :(”
 • 3. nemecsekerno_007 2009. augusztus 10. 16:22
  „2. cyt 2009.08.10. 16:14

  Milyen jelenlegi kormány?

  Nálunk mindenki aki hatalom közelébe kerül. A minisztériumi portástól, az államtitkáron át a belügyminiszterig.

  Mi meg hajlamosak vagyunk szemethunyni bizonyos dolgok felett ha megvan a 13. hav, az ingyen akármi, fél disznó v. a szalámis kenyér.

  Birka népnek mindig ilyen vezetői lesznek :(”
 • 2. cyt 2009. augusztus 10. 16:14
  „Mindez számomra azt bizonyítja, hogy a jelen kormányzat rettentően fél a nép véleményétől, bármilyen kérdésben is kérdezzék meg a polgárokat. Továbbá azt is bizonyítja, hogy változatlanul NEM oldották meg azt az alavető kérdést, miszerint a valódi költségeik után kérnek és kapnak költségtérítést (hanem valamilyen fiktív dolog után kapnak még most is). Végül pedig az is evidens, hogy a jelen kormánynak -- és az őt kiszolgáló olyan "állami szerveknek", amelyeknek ELVILEG függetleneknek kellene leniük a kormánytól -- esze ágában sincs meghallgatni az embereket, és ugyanolyan elvek szerint élni, mint amilyen elvek szerint élniük KELL mindazoknak, akik nem tagjai a kormánynak (parlamentnek).”
 • 1. KolompárRómeó 2009. augusztus 10. 16:06
  „Mert az allampolgarok primitiv allatok es zsir hulyek es szerencsere az okos es fontos bacsik orkodnek afelett, hogy a kis butus allampolgarok ne akarjanak semmilyen velemenyuknek sem hangot adni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álrendőr rabolt ki egy könyvelőirodát

Rendőrruhás férfi rabolt ki Budapesten, a XIII. kerületi Gyöngyösi utcában egy könyvelőirodát hétfő… Tovább olvasom