Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Elutasították Torgyán József Kósa elleni keresetét

Az egykori kisgazda pártvezető azért indított polgári pert, mert a debreceni polgármester egy tévéműsorban szerinte megsértette.
Első fokon elutasította Torgyán József személyhez fűződő jogok megsértése miatt Kósa Lajos (Fidesz) ellen benyújtott keresetét szerdán a Debreceni Törvényszék.

Az egykori kisgazda pártvezető azért indított polgári pert, mert a debreceni polgármester egy tévéműsorban szerinte megsértette az emberi méltósághoz és jó hírnévhez fűződő jogait.

Kósa Lajos 2012. szeptember 18-án, az m1 Ma reggel című műsorában a választási eljárási törvény képviselői ajánlási szisztémájának megváltoztatásáról, illetve az ajánlószelvények rendszeréről szólva úgy fogalmazott: "akkor nézzük már meg az elmúlt húsz év politikusi mezőnyét! Vajon tényleg megvédte a politikát meg a parlamentet az a szűrő attól, hogy nyilvánvaló paprikajancsik, bohócok, kalandorok, haszonlesők, megélhetési emberek kerüljenek tömegével a parlamentbe? Gondoljunk csak Torgyán Józsefre vagy néhány olyan figurára, akit mindenki ismer".

A felperes Torgyán József egyebek mellett 500 ezer forint nem vagyoni kártérítést követelt az alperes Kósa Lajostól.

Tóth Endre bíró az ítélet indoklásakor elmondta: a fideszes politikus szavaival Torgyán József parlamenti munkáját, vagyis közszereplését minősítette. Közszereplőként pedig az egykori földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter "tűrni köteles" a hasonló kritikákat. Ehhez kapcsolódva a bíró utalt az Alkotmánybíróság egy hasonló témában hozott korábbi határozatára is.

Az ítélet nem jogerős.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2012. december 12. 22:53
    „De érzékeny lett a "lelkem"! Be kellene már fejezni ezeket a "pénzszerzési" akciókat!!”
  • 1. tótkomlósi 2012. december 12. 18:25
    „Tehát, ha én azt mondom, hogy a politikus h.lye, mint pl a D-i polgármester, akkor én csak véleményt mondtam és nem vonhatnak érte felelősségre?
    Vagy ez csak egyeseknek jár?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arcon szúrtak egy férfit Pilisvörösváron

A 33 éves L. Attila hétfő este előzetes szóváltás nélkül szúrta arcon az ismerősére várakozó férfit. Tovább olvasom