Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Elvarázsolt kastély

Ma köd és rejtélyek veszik körül. Egykor New Orleans legeglánsabb polgárai éltek itt. Ma egy XIX. századi menyasszony és átkozott vőlegénye lakja, no meg 999 morcos kísértet. Ki lehet az a félelmet nem ismerő férfiú, aki itt próbál eltölteni egy éjszakát?
Csak egy ingatlanügynök. Jim Evers (Eddie Murphy) sem jószántából marad itt: családja és ő egy véletlen balesetnek köszönhetően kerül az átkozott fedél alá. Nyugtalan éjszakája lesz.

Egy rejtélyes eredetű trópusi vihar következtében lesz az Evers család az ódon kastély foglya. Nemcsak a különc Gracey és titokzatos inasa, Ramsley, de egy sor egyéb látható és láthatatlan lakó veszi őket körül. Jim kezdetben csak legyint Gracey szellemhistóriái hallatán, ám amikor rábukkan a kastély titkára és felfedezi, hogy a szellemjárta ház múltjához a feleségének is köze van, kezdi komolyan venni az ügyet.A padlóban süllyesztők és csapdák nyílnak, a festmények megmozdulnak, a szobák néha ott vannak, néha nem. Néhány megállíthatatlan csuklásban szenvedő kóbor szellem szerencsére a pártjukra áll. A családfő, sikoltozó neje és merész csemetéi tudják, mi a dolgok: meg kell törniük az átkot, mielőtt az óra tizenhármat üt!

Infó

Don Hahn producer:

„Mindannyian éreztük már moziban ülve, hogy amint növekszik a vásznon a feszültség, úgy kezd valami bizseregni a gerincünk tövében, aztán a bizsergés lassan feljebb kúszik és a hajunk szála is égnek áll már - aztán egyszer csak történik valami mulatságos, felnevetünk és a feszültség már el is illant… Az elvarázsolt kastéllyal éppen ez volt a célunk, vagyis valami ijesztő nyújtani, de csakis a színtiszta élvezet kedvéért.

A film különböző műfajok izgalmas kombinációja. Egy kicsit vígjáték, egy kicsit szerelmi történet, egy kicsit rémmese, egy kicsit krimi, ám mindez a tündérmesék fonalára felfűzve. Zombikkal megspékelve…"

Rob Minkoff rendező:

„A filmben egyszerre van meg szerelem, sötét rejtély és humor. És persze szellemekről is szól. Kilencszázkilencvenkilenc szellemről. De egynek még akad hely… A kísértetház-história mellett tündérmese jellege is van a filmnek. Egyes kísértetek és Madame Leota igen szellemesek, és minden kalandnak és rémületnek, ami a mauzóleumnál és a temetőben vár a nézőre, része a humor is. Izgalmas dolog ebből a sokféle műfajból és stílusból egyszerre meríteni, és a különböző elemekből újdonságot alkotni."

Úgy tűnt, mindehhez csupán egy olyan főszereplőt kellett találni, aki biztos kézzel kalauzolja el a közönséget a kastélyban. A humoráról híres Eddie Murphy első olvasásra megszerette a forgatókönyvet és elfogadta a felkérést, hogy játssza el Jim Evers ingatlanügynököt, akinek nem evilági problémával kell megküzdenie. Minkoff és Hahn tudták, hogy Murphy tökéletesen alakítja majd az egyszerű férfit, aki hirtelen szokatlan helyzetben találja magát családjával együtt.

„A közönség szeretni fogja Murphyt ebben a szerepben, egy olyan vígjátékban, amely a család körül forog - vélekedik Minkoff sokoldalú színészről. - Jim Evers munkamániás pasas, aki annyira beletemetkezik ingatlanügyeibe, hogy a családját is elhanyagolja. Eddie szerethetősége és közvetlensége együttérzővé teszi a közönséget karakterével szemben, ahogy a Gracey-ház hihetetlen és egyre bizarabb környezetében bukdácsol."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utazási és Idegenforgalmi Szakkiállítás - Nyeremények

Tovább olvasom