Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Elvész a támogatás, ha nem igénylik

Hamarosan megjelenik az a rendelet, melynek alapján a mezőgazdasági termelők támogatást igényelhetnek a nemzeti alapból a földhasználat és állattartás támogatására. A határidő április 30.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Földművelésügyi Hivatal tájékoztatása szerint rövidesen megjelenik az a rendelet, amely alapján a mezőgazdasági termelők támogatást igényelhetnek. Akinek igényét április 30-ig nem kapja meg a megyei hivatal, annak elvész a támogatási lehetőség. Májusi belépésünk után az Európai Unió 25 százalékkal támogatja a mezőgazdasági termelőket.

Ezt egészíti ki további harminc százalékkal idehaza a nemzeti alap. Nagyon fontos tudni a részletek mellett, hogy a rendelkezés jogvesztő határidejű, aki tehát nem nyújtja be igényét április 30-ig a szaktárca megyei hivatalához, annak elvész a lehetősége a támogatásra.

A termelők négyféle címen kérhetnek támogatást a Nemzeti Kiegészítési Alapból. A mezőgazdasági terület, anyatehén, anyajuh és anyakecske, valamint a tejkvóta után.

A termelőknek a falugazdászokkal kell felvenni a kapcsolatot, akik a helyi önkormányzatnál közlik majd a fogadóórák időpontját a községekben.
A falugazdászok segítenek majd a gazdáknak az űrlapok kitöltésében és a rendelet újraértelmezésében. A szaktárca megyei hivatalában fontosnak tartották felhívni a figyelmet arra, hogy akik még nem kapták meg a regisztrációs számot a 141/2003-as kormányrendelet alapján, ők a falugazdászok segítségét kérhetik a regisztrációs lap kitöltéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szín-, forma- és stíluskavalkád: a retro

Napjainkban egyre gyorsuló ütemben váltják egymást az új trendek. A csupán néhány éve fénykorát élő… Tovább olvasom