Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Elveszett jelentés (Lost in Translation)

Bob Harris és Charlotte amerikaiak, s mindketten éppen Tokióban tartózkodnak. Bob filmsztár, aki egy whisky-reklám forgatására érkezett a városba, Charlotte pedig megszállottan munkamániás fényképész férje nyomában lohol. Az álmatlanság valahogy egymás mellé sodorja a két elveszett embert.
rendező: Sofia Coppola

forgatókönyvíró: Sofia Coppola
operatőr: Lance Acord
zene: Kevin Shields, Brian Reitzell, William Storkson
vágó: Sarah Flack

szereplő(k):
Scarlett Johansson (Charlotte)
Bill Murray (Bob Harris)
Akiko Takeshita (Ms. Kawasaki)
Kazuyoshi Minamimagoe (Press Agent)
Kazuko Shibata (Press Agent)

A film sztorija

Bob Harris (Bill Murray) és Charlotte (Scarlett Johansson) amerikaiak, s mindketten éppen Tokióban – egy számukra teljesen idegen kultúra világában – tartózkodnak. Bob filmsztár, aki egy whiskyreklám forgatására érkezett a városba, Charlotte pedig megszállottan munkamániás fényképész férje (Giovanni Ribisi) nyomában lohol.

Az álmatlanság valahogy egymás mellé sodorja a két elveszett embert: Bob és Charlotte útjai egy éjszaka a luxusszálló bárjában keresztezik egymást. A véletlen találkozásból rövidesen meglepő, titokzatos barátság szövődik a középkorú filmszínész és a hamvasan fiatal lány között.


Charlotte és Bob együtt kószálva fedezik fel Tokiót, s a helybéliekkel való találkozások révén számos harsányan vidám élményben lesz részük. Végső soron pedig valami újat fedeznek fel: az élet lehetőségeibe vetett friss hitet.

Sofia Coppola – teljes egészében Japánban forgatott – Elveszett jelentés című filmje azokat a váratlan találkozásokat, hirtelen szövődött kapcsolatokat vizsgálja, amelyek – legyenek bár csak rövidek és futó jellegűek – mégis örökre velünk maradnak. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - BP

"Az Elveszett jelentés ereje abban rejlik, hogy nem akar fantasztikus dolgokat mutatni: nincs dráma, nincs szívszorító szerelem, csak két idegen, akik átsegítik egymást néhány olyan napon, ami az őrületbe kergetné őket. Bár jelen van a romantika, a forgatókönyv szerencsére latba dobja a „kor nem akadály" bántóan buta közhelyét. Inkább megelégszik egy olyan kapcsolat felvázolásával, melynek nincs jövője, csupán egy kivételes helyzet mellékterméke, s mint ilyen, sokkal inkább nevezhető barátságnak, mint szerelemnek. Nem kell izgulnunk, hogy beteljesül-e a románc, csupán figyeljük két szimpatikus ember lépéseit, akik önmaguk és egy másik világ megismerésének útján járnak.

Bill Murray a kiöregedő, kissé cinikus pasas alakjában élete egyik legjobb alakítását nyújtja, míg Scarlett Johansson természetességével és kicsit slampos bájával ragadja magával a nézőt. Játékuk igazán egyedi hangulatot sugároz, tovább emelve az alkotás egyébként is magas színvonalát."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Underworld

A tavalyi év egyik legsikeresebb filmje volt Amerikában az Underworld, melyet Budapest utcáin és a… Tovább olvasom