Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Elzárással büntetnék a szabálysértőket

Elzárással büntetné a kormány a bizonyos szabálysértésen tetten ért elkövetőket és lehetőség nyílhat ilyen esetekben a gyorsított eljárás lefolytatására is.
Kontrát Károly a Belügyminisztérium államtitkára hétfőn, a törvényjavaslat általános vitájának expozéjában kifejtette: a szabálysértések felderítése jelenleg a jegyző feladatköre, a módosítással azonban ez visszakerülne a rendőrséghez. Amennyiben gyorsított eljárásra kerül sor, úgy a szabálysértőt őrizetbe is vehetik.

A javaslat szerint a magánlaksértést, feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvételt, illetve a 20 ezer forintot meg nem haladó lopást, sikkasztást, jogtalan elsajátítást, hűtlen kezelést is elzárással, vagy 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal büntetnék.

Az államtitkár szerint az ózdi nemzeti konzultáción megfogalmazódott, hogy a fa-, áram-, és bolti lopások már "ipari" mértékeket öltenek, az emberek nem érzik biztonságban magukat. Ezt már rendőri vezetők is jelezték - tette hozzá. Ezek a problémák azonban az ország más pontján is megfogalmazódtak, ezért lett kiemelt feladat a közbiztonság helyreállítása.

Kontrát Károly elmondta azt is, önvédelmi reflexek jöttek létre az országban, amelyek olyan szervezeteket hoztak létre, amelyek a törvényesség határait súrolják. A politikus reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az elfogadott törvény javítani fogja a közbiztonságot.

Olvasóink írták

 • 4. anatole 2010. július 06. 09:22
  „Szerintem Magyarország mint rendőr állam, nem is vennék észre a sok polgárt amint csücsül a dutyiban. Igaz lassan minden ötödik polgár rendőr vagy hasonló munkában jártas. Így már csak a rendőrök maradnának szabadlábon s végre a magyar ember fellélegezne a szabadságukat töltö dutyiban. Mint olvastuk, újabb rendörök fognak teljesítenek szolgálatot, börtönöket építenek. Már csak egy hiányzik, a nyakunkba nyakörvet amiben az adatokon kivül a szabadságunkat is tudnák respektálni, ha alszunk. Dávid Ibolya felröppent törvény javaslata, miszerint alvás közben nem jár az itélet ideje. Tehát, nem is rossz a szabálysértés, legalább az embert nem cseszegetik sokszor jogtalanul.”
 • 3. rézike 2010. július 06. 07:55
  „Hát bízom benne, hogy a közúti szabálysértés mondjuk nem fog ebbe a kategóriába kerülni,(azt tapasztalom, hogy minden új rendeletben van egy kis kanyar..) mert akkor a fél ország sitten ül majd. Ma már ha 2 rendőr igazolja, hogy ... ( akármilyen szabálysértést ..) akkor azt bizonyított vétségnek veszik, ha igaz, ha nem. Tehát minden egyedül utazó autós veszélyben van!!!!”
 • 2. deszkás 2010. július 06. 00:27
  „Kordonbontó Kontrát úr! Csodálkozni tetszik hát nem kellene hogy "olyan szervezetek jönnek létre" talán kevesebb komcsizás és esetleg ha mernek ha olyan bátrak talán a Vona úrhoz nincs szavuk?”
 • 1. dodó 2010. július 05. 22:33
  „Sajnos figyelmetlenségből (megint) kimaradt a cikkből a lényeg:

  ,,Van néhány olyan kivétel, akiknél nem alkalmazható az eljárás [az elzárás]: a fogyatékosok, a terhesség negyedik hónapját elérő nők és a kiskorú vagy fogyatékos gyereket nevelő szülők."
  1. a cigány nő 10-12 éves kortól folyamatosan terhes vagy szül
  2. 14-15 évesen a cigány már csáládápá
  3. a fiatalkorú cigányok 62 %-a értelmi és/vagy testi fogyatékos

  Kérdés: csak azért hozták a törvényt, hogy lehessen rá hivatkozni, vagy ennyire hülyének néznek minket, esetleg ennyire nem akarnak fellépni a (nem létező) cigánybűnözés ellen?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb két ponton módosítanák az alkotmányt

A kormány legsürgetőbb feladatainak egyike a közbiztonság javítása, és "nem engedhető, hogy… Tovább olvasom