Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Emberrabló rendőrök Kisvárdán

Három kisvárdai rendőrt vett őrizetbe a nyomozó ügyészség a hétvégén, emberrablás gyanújával - értesült a HavariaPress. Az ügynek eddig összesen öt gyanúsítottja van, akik az eddigi információk szerint egy cigarettacsempészeti ügyben kitört üzleti vita miatt ejtettek túszul egy embert.

A megyei főügyészség eddigi adatai szerint két Kisvárda környéki társaság üzleti kapcsolatban állt egymással, az üzleti kapcsolat tárgya csempészcigaretta adásvétele volt. A közelmúltban azonban az egyik társaság átverte a másik csapatot, az egyik szállítmányban ugyanis cigaretta helyett nagyrészt üres papírokat adtak el nekik. Ez utóbbi társaság ezt zokon vette, ezért azt tervelték ki, hogy újabb szállítmányt kérnek, és azt a bandatagot, aki a cigarettát szállítja, túszul ejtik.

A cigarettaszállítmány átadását Nyírtura külterületére beszélték meg, ott egy földúton több autóval közrefogták a futár járművét és foglyul ejtették a férfit. Ezután értesítették a hozzátartozókat, hogy Kisvárdán, egy parkolóban hajlandóak átadni a túszt, ha megkapják a követelt 300 ezer forintot. A hozzátartozók viszont értesítették a rendőröket, így az egyenruhások szakszerű akcióban, épp a pénzátadáskor érték tetten a társaságot.

Ezután derült ki, hogy a négy ember közül ketten a kisvárdai járőr alosztály munkatársai. A megyei nyomozó ügyészség őrizetbe vette mind a négy embert, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. Azóta őrizetbe került még egy harmadik rendőr is, aki az eddigi adatok szerint járművezetőként vett részt az emberrablásban. Az egyik rendőrnél egyébként a nála tartott házkutatás alkalmával nagyobb mennyiségű dohányáru is volt, ebben az ügyben a Vám- és Pénzügyőrség indított eljárást.

Hír TV

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változatlanul Orbán Viktor a Fidesz elnöke

Újra Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének a párt tisztújító kongresszusán. Az elnöki… Tovább olvasom