Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Emelik a köztisztviselők bérét

Aláírták a belügyi dolgozók 2006. évi személyi juttatásairól szóló megállapodást hétfőn Budapesten. A dokumentumot a belügyminiszter és a Belügyi Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalát alkotó nyolc szakszervezet vezetői látták el kézjegyükkel.
A megállapodás alapján a belügyi hivatásos állomány illetményalapja már január 1-jétől az ezt megelőző 35 ezer forintról 36.800 forintra emelkedik. Ez az az alap, amit a végzettség és a munkaviszony, valamint egyéb tényezők alapján megállapított módon felszoroznak, ez jelenti a munkabért.
A dokumentum tartalmazza, hogy a közalkalmazottak átlagosan 3,01 százalékos átlagos illetményfejlesztést kapnak. Emellett a háromévenkénti kötelező előresorolásból további 4700 forint illetményemelkedés jár, ami megegyezik az eddigi értékkel.
A köztisztviselői állomány jövedelme április 1-jétől 5,14 százalékkal emelkedik, a munkavállalók bére pedig 5,5 százalékkal lesz több április 1-jétől. Megemelkedik több juttatás értéke is, így a dolgozók négyezer forint helyett személyenként 4500 forint étkezési hozzájárulást kapnak, valamint a munkahelyi étkezési hozzájárulás a tavalyi nyolcezer forintról havi kilencezer forintra emelkedik. A ruházati költségtérítés a hivatásosok esetében 87.500 forintról 92.000 forintra, míg a köztisztviselőknél 70 ezerről 72.700 forintra nő.
Az iskolakezdési támogatás minimális mértéke gyermekenként 14.500 forint lesz az idén, de helyi szinten lehet különmegállapodást kötni, a felső határ 18.400 forint. Abban az esetben, ha a gyermek mindkét szülője belügyi dolgozó, mindkettejük után megilleti a gyermeket az iskolakezdési támogatás.
A munkavállalói oldal vállalta, hogy a megállapodásban szereplő kérdésekben, témakörökben a 2006. év folyamán nem él a szakszervezeti nyomásgyakorlás eszközeivel, nem kezdeményeznek aláírásgyűjtést, demonstrációt. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fertő kiszáradásától félnek

Az osztrák vitorlázók attól félnek, hogy kiszárad a Fertő tó, ezért aláírásgyűjtést szerveztek. Azt… Tovább olvasom