Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Emelkedik a folyók és patakok vízszintje Zalában

A hó gyors olvadása és az esőzések miatt megemelkedett a folyók, patakok és a csatornák vízszintje Zala megyében.
Liszón, Pethőhenyén és Pórszombaton a vízszint már eléri az árvízvédelmi szempontból kockázatot jelentő értéket - közölte honlapján kedden a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Zala és Mura folyókba becsatlakozó vízfolyásokon - a Cupi-patakon és a Principális csatornán - is megnövekedett a vízszint, és a védvonalakon kezdi elönteni az árterületeket, de egyelőre még sehol sem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésekre.

A vízszint emelkedése lassítja a víz elfolyását, így helyenként belvizes területek alakultak ki a megyében. A belvíz a mezőgazdasági művelésű, a lakott területektől távol eső területeket érinti, így lakosságvédelmi intézkedésekre emiatt feltehetőleg nem kell számítani.

A katasztrófavédelmi igazgatóság közölte: kedd délután Vindornyaszőlősön egy lakóépület pincéjében 40 centiméter magasan állt a víz, amely a kazánt és az ott tárolt ingóságot veszélyeztette. A vizet a keszthelyi tűzoltók szivattyúzták ki.

Zalaegerszegen az Alsóerdei úton a vízelvezető árok nem tudta elvezetni a felgyűlt esővizet, ezért az elöntötte az úttestet, a járdát és a kerékpárutat, valamint veszélyeztetett egy melléképületet. A zalaegerszegi tűzoltók a vízmű szakembereivel együttműködve kéziszerszámokkal megszüntették a veszélyhelyzetet - olvasható a honlapon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átszakította egy kamion a szalagkorlátot az M3-ason

A személyi sérülés nélküli baleset a sztráda 103. kilométerszelvényében történt. Tovább olvasom