Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Emelkedik a postai küldemények díja

Január 1-jétől a belföldi postai szolgáltatások hatóságai árai úgy emelkednek átlagosan 4,8 százalékkal, hogy a lakosság által leginkább használt küldemények árai nem változnak - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken.

A szabvány levél küldemény díja 80 forintról 90 forint nő- olvasható "a belföldi fenntartott posta szolgáltatások legmagasabb hatósági díjairól" szóló korábbi miniszteri rendelet módosításában, ami a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. Ez 12,5 százalékos áremelést jelent. Elsőbbségi küldeményként az ár 105 forintról 115 forintra emelkedik, ami 9,52 százalékos drágulást jelent.

A Magyar Posta közleménye szerint ezek az árváltozások az egyéni ügyfelek, illetve a mikrovállalkozások számára nem jelentenek jelentős terhet, mivel évente átlagosan kevesebb, mint két ilyen küldeményt adnak fel. Harmincegy európai ország árait vásárlóerő-paritáson összehasonlítva e levelek díjszabása nem éri el az átlagot, Magyarország ebben az összehasonlításban a kilencedik legolcsóbb postai szolgáltató.

A lakossági forgalom több mint felét kitevő levelezőlapok, képes levelezőlapok ára változatlan marad; nem elsőbbségi kezeléssel 80, elsőbbségi kezeléssel 105 forintba kerülnek továbbra is - olvasható a Magyar Posta közleményében.

A módosított rendelet szerint a címzett reklámküldemények díja ugyancsak 80 forintról 90 forintra nő, elsőbbségi küldeményként pedig 105 forintról 115 forintra emelkedik.

Az egyéb levelek díja 150 forint helyett 160 forint lesz.

A kézhez kézbesített hivatalos iratok alaptarifája 355 forintról 370 forintra emelkedik, az egyéb hivatalos iratoké pedig 290 forintról 300 forintra nő.

Olvasóink írták

  • 3. queenmargareth 2010. december 17. 17:39
    „Hova emelik?Késnek, elvesznek ...tényleg futárral szállíttat már mindenki.......”
  • 2. flexsnake*** 2010. december 17. 16:04
    „az jó, mostmár nemcsak hogy kilopják a csomagból a cuccot, dupplán fizess is érte. Csak futárral szabad csomagot küldeni, a posta lyan, mintha a szemétbe dobnád. Már régen szét kellett volna kapni az egész szenny céget”
  • 1. vovozs 2010. december 17. 11:08
    „Nem éri el az átlagot.... a fizetés se!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőautó ütközött személykocsival Pécsett - egy sérült

Pécs - Megkülönböztető jelzést használó mentőautó elé hajtott egy személygépkocsi Pécs… Tovább olvasom