Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Emelkedik a sávszélesség, nevet vált a Matáv

Magyarország legnagyobb márkaváltása indul meg pár napon belül: a teljes Matáv Csoport nevet vált.
A Matáv Rt. új cégneve Magyar Telekom Rt. lesz, a cégcsoport egyes üzletágai pedig felveszik a nemzetközi T-márkákat: T-Com (korábban Matáv Vezetékes Szolgáltatások Üzletág), T-Online (korábban Axelero), T-Mobile, T-Systems (korábban Matáv Üzleti Szolgáltatások Üzletág), T-Kábel (korábban MatávkábelTV).
"A hazai távközlési piacon egyedülálló módon a T-márka reprezentálja a teljes kommunikációs portfóliót, hiszen nincs ma Magyarországon olyan távközlési szolgáltatás, amit ne lehetne a Magyar Telekom Csoporttól igénybe venni" -- mondta Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

A Matáv Rt. jogállását nevének megváltozása nem érinti, így minden meglévő ügyféllel a fennálló kapcsolat jogfolytonosan működik tovább. A Magyar Telekom gyakorolja majd a tulajdonosi jogokat, koordinálja és irányítja a cégcsoporthoz tartozó, önálló márkanévvel rendelkező üzletágak tevékenységét. A Magyar Telekom Csoport nemzetközi portfóliójába tartozó tagvállalatok, a MakTel (macedón távközlési társaság) és a Telekom Montenegro neve és márkája egyelőre változatlan marad.

A Matáv Vezetékes Szolgáltatások Üzletága a T-Com márkanevet veszi fel. A vezetékes szolgáltatásokat nyújtó T-Com a névváltással együtt megkezdi egy egységes bolthálózat, a T-Pontok kialakítását. A T-Com 18 üzletet magába foglaló T-Pont hálózatában a T-márkákhoz tartozó ajánlatok egy helyen történő elérhetőségére törekszik.

A T-Pont boltokban a T-Com termékei mellett megjelennek a T-Online, a T-Kábel és T-Mobile ajánlatai is. Ezzel egyidejűleg a T-Mobile több üzletében is helyet kapnak a T-Com termékei. A T-Com júniustól jelentős, akár 50 százalékos percdíjkedvezményt kínál majd azokba az országokba indított hívások esetén, ahol a T-márka jelen van. Emellett további, kedvező átalánydíjas díjcsomagok is bevezetése várható.

A T-Com folyamatosan csökkenti az internetezés alapját képező alaphálózati hozzáférés díját is, továbbá azt az új célt tűzte ki maga elé, hogy az ADSL-előfizetők száma 2006 végére elérje a 600 ezret. Emellett a T-Com májustól díjmentesen tovább növeli a szélessávú hozzáférések maximális sebességét.

Forrás: sg.hu, hwsw.hu, mti

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Deszka No.0 - A kortárs magyar dráma fesztiválja

Május 26-28.
Sopron, Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ Tovább olvasom