Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Emelkednek a bölcsődei, az óvodai és napközis díjak?

Egyes számítások szerint jövőre 50 százalékkal emelkedhetnek a bölcsődei, az óvodai és napközis díjak - írta a Népszava hivatkozva a pénteki közigazgatási egyeztetésre, ahol az egyes szociális, gyermekvédelmi és családtámogatási tárgyú törvények módosításának szövegtervezetét vitatták meg.
A lap azt írta: az emelkedés oka az, hogy míg eddig csak a nyersanyagbeszerzések költségeit kalkulálták bele a térítési díjakba, ezután az illetékes intézmény működtetési költségeinek a felét is a szülőkkel fizettetik meg. Információk szerint a korábbi szociálpolitikai támogatások beígért újraindítása is elmarad - olvasható a Népszavában.

A lap emlékeztet arra, hogy Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes még májusban, beiktatása előtt azt ígérte, hogy mihamarabb vissza kívánják állítani a gyes és a gyed korábbi szabályozását. Erről a Népszava azt írta: ősszel tervezik napirendre tűzni a kérdést.

Olvasóink írták

 • 7. mosómasa 2010. október 31. 18:33
  „Valakinek ki kell fizetni a sok ingyenesen étkező gyerek ebédjét is .”
 • 6. jozko 2010. október 31. 18:27
  „A népességfogyás a "koronás fők" felelőssége!
  Ámbár lehet, hogy pont ez a cél?”
 • 5. dodó 2010. október 30. 19:55
  „Valamint belekalkulálták, hogy a hat év alatti gyermekek közel 60 %-a ma már a védett kisebbség soraiból kerül ki, nekik meg ugye biztosítani kell(?) a teljes ingyenességet és a beíratási fejpénzt. (is)”
 • 4. bambinaXX 2010. október 30. 19:21
  „szuper..
  2! és azokat is ideje lenne elővenni, akik "ilyenolyan" úton-módon jutottak nagy vagyonukhoz - és igenis bevezetni a luxusadót!! az ilyenekre egyébként nem jellemző, hogy sok (3 v több) gyerekük lenne!!
  pl. 50 M-ós ingatlant az ember ált. tisztességes munkával nem tud szerezni. Jólfizető állás mellet is csak nagy hitellel vesz/épít vki 30-40 M-ós ingatlant..
  Ideje volna azokat adóztatni, akik eddig nem tették - nem a becsületesen keresőkről lenyúzni még több bőrt..
  így vállaljon vki 2., 3. gyereket...
  És még mondják, hogy fogyunk. Talán nem véletlen!!”
 • 3. Szusi 2010. október 30. 11:47
  „Működési költség? Nem szégyellik magukat. Nekem kell a Wc papírtól kezdve a szappanig mindent bevinni. Az alapítványokba folyamatosan nyomni kell a pénzt, hogy egy széket meg tudjon venni az óvoda. Ezek után még van képük ilyet mondani. Hányingerem van ettől a bandától.”
 • 2. TomborBözse 2010. október 30. 11:37
  „Ugyan ezek a gondolatok jutottak eszembe nekem is. Kicsit adni a szegényebbnek, a családosoknak, de egy másik csatornán - ezer szálon lehet - vissza is veszik, lehetőleg egy picit többet.

  Az az átlagos család, aki keveset keres, dolgoznak mind a ketten, van két gyerekük és "véletlenül" devizahiteles lakásban laknak, mert lakni csak kell valahol, lassan de biztosan halad a mélyszegénység felé, ha túlélik egyáltalán ezt a megaláztatást.

  Azoknak a vállalkozóknak a tökeit is meg kellene szorongatni, akik megtehetnék, hogy többet fizessenek, de ugye finanszírozni kell a politikát is. :-((”
 • 1. igazságkereső 2010. október 30. 11:13
  „Mikor ébred már fel a mi társadalmunk,hogy az árak követhetetlenül emelkednek, miközben a fizetések évek hosszú sora óta változatlan? Miből kellene már tudni fizetni a megemelt térítési díjakat, mikor már sok családban kenyérre sem telik? Elgondolkodott már ezen valaki, vagy némasági fogadalmat tett a mi társadalmunk?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező biztosítás - Megjelentek a jövő évi tarifák

A két országos napilapban közölt melléklet 14 biztosító tarifáját tartalmazza. Tovább olvasom