Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Emelkednek a Matáv díjai

A Matáv szeptember 1-jétől az analóg vonalak havi előfizetési díját átlagosan 2,99 százalékkal emeli, s így az egyéni fővonal a jelenlegi bruttó 2.998 forint helyett bruttó 3.080 forintba kerül.

A Matáv korábbi tájékoztatása szerint az üzleti fővonal díja bruttó 4.030 forintról 4.150 forintra emelkedik. Az egyéni ikervonal bruttó 1.008,75 forintról 1.225 forintra, az üzleti ikervonal pedig 1.362,50 forintról 1.387,50 forintra változik. A Matáv a havi előfizetési díjak emelésével az előfizetési díjat a vonalfenntartás tényleges költségéhez kívánja közelíteni - áll a közleményben.

Szeptembertől a helyi hívások percdíjai csúcsidőben, reggel 7 és este 18 óra között 10 százalékkal, csúcsidőn kívül, 18 óra és reggel 7 között, valamint hétvégén és munkaszüneti napokon 8,33 százalékkal emelkednek. Csökken azonban - 10,53 százalékkal, 4,75 forintról 4,25 forintra - a kapcsolási díj. A közlemény szerint a díj mérséklődését is figyelembe véve a helyi hívások díja a listaárak tekintetében átlagosan csak 5,19 százalékkal nő.

A belföldi távolsági és az agglomerációs, helyközi II. hívások percdíja a hálózaton belül - azaz a Matáv szolgáltatási területén belül - hívott számok esetében nem változik. Változik viszont a percdíj a Vivendi, a HTCC, a Monortel és az Emitel hálózatában végződő hívások esetében, ugyanis e szolgáltatók referencia összekapcsolási ajánlatában a Matávénál magasabb összekapcsolási díjakat hagyott jóvá a Hírközlési Döntőbizottság. Ezért szeptember 1-jétől emelkedik a Bázis, Minimál és Csevegő díjcsomagokban a Matáv hálózatán kívüli vezetékes hálózatokba irányuló hívások díja.

A Kontroll és Ritmus díjcsomagokat használó Matáv ügyfelek továbbra is változatlan percdíjjal hívhatják a többi vezetékes szolgáltató ügyfeleit. A mobil irányokba menő hívások és a külföldi beszélgetések percdíja szintén változatlan marad.

A közlemény kitér arra is, hogy a hatósági tarifák emelését rendelet szabályozza. A vonatkozó rendelet az első félévben csak a havi díjak emelését engedélyezte, továbbá meghatározta, hogy a vezetékes távközlési tarifák az idén éves viszonylatban 4 százalékkal emelkedhetnek. Miután február 1-jén megtörtént a rendelet által előirányzott első emelés, a további árváltoztatásra július 1-jétől nyílt lehetőség, amivel a Matáv csak szeptember 1-jétől él.

Hozzáteszik, hogy a társaság az előző évekhez hasonlóan ezúttal sem használja ki a rendelet által lehetővé tett maximális emelési lehetőséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demjén visszatért

Demjén Ferenc készült a visszatérésre. Közel egy évet hagyott ki betegsége miatt, felépülését… Tovább olvasom