Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Emelkedő fizetést és biztonságos idős kort ígért Orbán a rendőrtiszteknek

Emelkedő fizetést és biztonságos idős kort ígért a miniszterelnök a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén a végzősöknek, akiktől világszínvonalú teljesítményt kért.
Orbán Viktor a budai várban tartott szombati rendezvényen a hallgatóknak azt mondta: "a hazánk megújításáért végzett munkában számítok önökre, sőt önökre az elsők között számítok. Ha azt akarjuk, hogy hazánknak és a gyermekeinknek legyen jövője, akkor mindannyiunknak világszínvonalú teljesítményt kell nyújtania; mindannyiunknak, tehát önöknek is".

A kormányfő a végzősök előtt kijelentette: a kabinet a következő években meg fogja adni a világszínvonalú munkához szükséges feltételeket. A képzést megkapták, lesz munkahelyük, lesz tisztességes, kiszámítható, jólétet biztosító és emelkedő fizetésük, előmenetelük, tisztességes otthonuk, valamint lesz biztonságos, nyugodt idős kor "a becsülettel végig dolgozott évtizedek után".

Orbán Viktor beszédében úgy fogalmazott, az egész ország számára megnyugtató érzés azt látni, hogy szép számmal vannak Magyarországon olyan fiatalok, akik készen állnak arra, hogy akár életük kockáztatásával is megfékezzék az áradó vizeket, az elszabadult tüzet és azokat az embereket, akik szembefordulva a becsületes emberek többségével "a bűn útjára sodródtak, és munka helyett mások tulajdonának elvételéből akarnak megélni". Megnyugtató érzés, hogy minden évben százával vállalkoznak fiatalok arra, hogy megvédjék a magyar emberek életét, és elhárítsák a fejük fölül a bajt - tette hozzá.

A miniszterelnök szerint ahhoz, hogy a Rendőrtiszti Főiskola végzősei - akiknek életútjához komoly reményeket fűznek - sikeresen viseljék a felelősséget, jellem, bátorság, eltökéltség, valamint szilárdság kell, és "érző szív sem árt".

A világ, benne Magyarország és benne az államélet minden korábbinál gyorsabban változik. Csak az marad talpon, "csak azzal tudunk együtt dolgozni", aki képes haladni a változásokkal, képes kiváló teljesítményt nyújtani, és megérteni, mit vár tőle az ország és annak vezetői - fejtette ki Orbán Viktor, aki emlékeztetett arra is, hogy a kormány megújítja a rendvédelmi képzést, létrejön ugyanis a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, ahol - mint mondta - csak a legjobbak, "a legtisztább fejűek" és a hivatásukért legtöbbet tenni kész emberek tanulhatnak és taníthatnak.

A kormányfő szólt arról is, hogy jelentős átalakulások zajlanak a világban: rendíthetetlennek tűnt országok és gazdaságok rendülnek meg, korábban a látókörünkből is kimaradt országok és gazdaságok felemelkednek; nemzetek és országok jutnak egy-két év alatt koldusbotra, és válnak képtelenné arra, hogy polgáraik számára biztos és biztató jövőt teremtsenek; országok vagyona úszik el, értékelődik le, egész népeket fenyeget az adósok börtöne.

"A mi hazánkat is meglegyintette az összeomlás szele. A hitelekre, a kiváltságokra, spekulációra épülő Magyarország és magyar élet megrendült, és végzete felé csúszott. A lovakat az utolsó pillanatban rántottuk vissza a szakadék széléről". Magyarország visszatér a munka elsődlegességéhez, azokhoz az értékekhez, amelyek "az önök szülei számára még olyan természetesek voltak, mint a levegővétel" - mondta Orbán Viktor, kijelentve: a tévelygések kora lezárult.

A szombati tisztavatási ünnepségen a végzett 103 hallgató a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt tett esküt a Kapisztrán téren. Közülük 71-en a rendőrséghez, 8-an a büntetés-végrehajtáshoz, 7-en a katasztrófavédelemhez, 17-en pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kerülnek.

2012. január 1-jétől a Rendőrtiszti Főiskolából létrejövő Rendészettudományi Kar a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik kara lesz.

Olvasóink írták

 • 16. joy 2011. július 04. 06:37
  „Ígéret, amit látványosan nem tart be V.Orbán.
  :o(”
 • 15. sadap12 2011. július 04. 02:59
  „_Háry János, de nem annyira jószándékú és ártatlan nemmesei figura.....sajnos”
 • 14. Satnya 2011. július 03. 19:43
  „Hányingert keltő. ´hogy nem sül le a bőr.....”
 • 13. DMagóg 2011. július 03. 18:32
  „Dicséretes a fegyelmezettség, ha mindezt kibírták röhögés nélkül!”
 • 12. bánki 2011. július 03. 12:57
  „Már ötven éves korukban is elmehetnek nyugdíjba.

  Mégis csak nonszensz ez a negyvenes nyugdíjkorhatár !”
 • 11. állatbarát2 2011. július 03. 11:09
  „Emelkedő fizetés, biztonságos idős kor?
  Minden szava igaz, csak azt felejtette el elmondani, hogy nem nekünk a por népnek, a dolgozó embereknek, hanem nekik odafenn!”
 • 10. mikimano 2011. július 03. 10:12
  „" a hazugsággal megszerzett hatalom, a hazugsággal fenn tartott hatalom semmis ! a népnek joga van a kormányt elzavarni " (Orbán Viktor 2007 )”
 • 9. Csaba71 2011. július 03. 09:44
  „" 4. Zsoltee0716 2011.07.02. 21:09

  jaj de jó, csak akkor dolgozzanak is azok a rendőrök! Megint párnapja egy rendőrrel nem találkoztam.
  Újdonság is idén nyáron 2x láttam páros rendőrt gyalog(nem volt rendezvény az nap). "

  Akkor költőz a kapitányság mellé, ott biztos látsz elég rendőrt.”
 • 8. deszkás 2011. július 03. 08:30
  „No comment.”
 • 7. Roxy08 2011. július 03. 07:34
  „Végig olvastam a Cicerói szónoklatot. Az utolsó soroknál már a gyomromban vibrált valami megmagyarázhatatlan. Annyira magával ragadtak a "szónok" szavai, h már emeltem is magasba a kezem, s törtem ki öröm ujjongásban.

  Üres szavak,tartalom nélküli kongó frázisok. Hisz ennek még valaki?”
 • 6. palimadar 2011. július 02. 23:13
  „A tavalyi hasonló eseményen is hasonló szépeket ígért.

  Betartotta?

  No, erről ennyit.”
 • 5. Nórikám 2011. július 02. 22:57
  „Amikor fiatal munkaerőként reklamáltunk, hogy nagyon kevés a fizetés, a következőkkel nyugtattak: azért kevés, mert sok borítékon kívüli juttatást kapunk! Szakszerv. üdülés /aminek én csak a tagdíjat fizettem, de üdülni soha nem voltam, ahhoz magas beosztás kellett. / ingyenes orvosi ellátás, ami valóban volt, olcsó gyógyszer, ami szintén volt. És: T i s z t e s s é g e s nyugdíj, nyugodt, békés öregkor, szintén ingyenes orvosi ellátás. Szóval uraim, igérni lehet, az is lehet, hogy a tapasztalatlan fiatalok el is hiszik, de félő, hogy ők is úgy járnak, mint mi. Öreg korukra kirántják alóluk a szőnyeget!”
 • 4. bagoly 2011. július 02. 21:53
  „Igérni én is tudok.”
 • 3. Zsoltee0716 2011. július 02. 21:09
  „jaj de jó, csak akkor dolgozzanak is azok a rendőrök! Megint párnapja egy rendőrrel nem találkoztam.
  Újdonság is idén nyáron 2x láttam páros rendőrt gyalog(nem volt rendezvény az nap).”
 • 2. hahaha62 2011. július 02. 20:11
  „hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahhhhhhhhaaaaaaaahhhhaahhahahhahahaahahahahahahaha”
 • 1. PipiczGabor 2011. július 02. 19:02
  „A politikusok igeretekben soha sem fukarkodtak.Ma sincs ez maskepp.Nekem is igerhetnenek valamit, ugyse kell betartaniuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élőlánccal és félpályás útlezárással harcolnak strandjukért

A badacsonyörsiek a partjuk előtti bicikliúton élőláncot alkotva és a 71-es főút egyik oldalát… Tovább olvasom