Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Emelnék a nyugdíjkorhatárt Németországban

A nyugdíjkorhatár csaknem 70 évre emelését tervezi, az alakuló német kormánykoalíció, de az elképzelést máris keményen támadják a szakszervezetek és az erősen baloldali politikai erők.
Angela Merkel kereszténydemokrata pártelnök, a kancellári poszt várományosa, közölte, hogy megállapodott a nyugdíjkorhatár fokozatos növeléséről fő partnerével, a jövendőbeli alkancellárral, a szociáldemokrata Franz Münteferinggel.

A legnagyobb szakszervezeti tömörülés, valamint több nyugdíjas szervezet és a nemrég alakult, a választásokon sikeresnek bizonyult marxista beállítottságú, úgynevezett balpárt vezetői kalandorsággal, meggondolatlansággal vádolták meg a kancellárjelöltet.

Arra hivatkoznak, hogy az 5 milliós munkanélküliség közepette először is azt kellene biztosítani, hogy legalább az 50 éven felülieknek legyen biztos munkája, és majd ha ez általánosság válik, akkor szabad elkezdenie az államnak spórolni a nyugdíjkifizetésekkel, merthogy a korhatár kitolása szerintük valójában ezt a célt szolgálja.

Angela Merkel ezek után közölte, hogy csak 6 év múlva kezdenék meg a fokozatos korhatáremelést, és csak 25 év múlva válna általánossá, hogy a német polgárok, nők, férfiak egyaránt 67 évesen vonulnak nyugdíjba. Németországban jelenleg általában 61 évesen mennek nyugállományba.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfelejtett atyáink közt

Tóth Tamás temetőkutató mintegy tíz éve gyűjti hobbiból az egykori magyar hírességek… Tovább olvasom