Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Emelnék a rektorok a ponthatárokat

Emelné több rektor is a felsőoktatási intézményekbe való bekerüléshez szükséges minimum ponthatárt - írja a Népszabadság. A Magyar Rektori Konferencia keddi ülésén várhatóan a műszaki egyetem rektora javasolni is fogja, hogy 160 helyett 200 pont legyen az alsó határ a bekerüléshez.
Ez egyébként még mindig nem éri el a korábbi rendszerben alkalmazott küszöbértéket: akkor ugyanis 60 százalékot kellett legalább teljesíteni, ez most 240 pontnak felelne meg. Az egyetemi vezetők azzal indokolják az emelést, hogy az alacsony határ nem ösztönzi jó eredmények elérésére a diákokat. A szigorítás reményeik szerint javíthatná az egyetemek és főiskolák eredményeit is. Másfelől viszont némileg csökkentené a mai hallgató létszámot egyes szakokon, például a műszaki vagy informatikai területen.

Olvasóink írták

 • 1. tothgy 2008. október 27. 18:02
  „Nevetséges a 160 pont valóban. És nem felsőoktatásba való a csupán ennyit teljesíteni képes diák.
  15 éve még a kétszer ennyit teljesítő diákoknak még gondolkodási esélyük sem volt arra, hogy ingyen vagy bárhogyan is továbbtanulhassanak - tömegképzés nem lévén. Szakközépiskolásokat egyáltalán nem bíztatott senki továbbtanulásra, még ha mai számítások szerint 400 fölötti pontokkal is rendelkezett.
  Azután fizettünk nagyon sokan. De ez soha senkit nem érdekelt!!
  Mindig csak az aktuális 18 évesek körül forog a világ, nekik ne kelljen teljesíteni, nekik ne kelljen fizetni. Aki elmúlt 18, netán már 28, az csak fizessen éveken, évtizedeken át, ha tanulni akar! Akkor is, ha sokkal jobb tanuló, mint 18 éves riválisa. És természetesen dolgozni, adót fizetni is kell a költségtérítés befizetése mellett.
  Ez is csak a legfiatalabb felnőttekre nem vonatkozik. Miért nem emelik 21 évre a felnőttkorhatárt akkor - és a tankötelezettséget?? Ha már mindenki iskolába jár, kötelezettségek nélkül?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakánként dolgoznak az Árpád hídon

Hétfőtől éjszakánként 2 forgalmi sávot lezárnak az Árpád hídon, a dilatációs, vagyis a híd… Tovább olvasom