Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Emlékezet és valóság

Pap János országgyűlési képviselő nyilatkozatban reagált a Kisalföld november 10-i számában „Senki sem dorgálhatja meg a szigetközieket” címmel megjelent fórum-összeállításunk őt érintő megállapításaira. Szerkesztőségünk e nyilatkozat közreadásával a képviselő és a polgármesterek közötti vitát lezártnak tekinti.
„ Szeretem a Szigetközt és az ott élő embereket. Fontosnak tartom ezt újra kijelenteni és ezzel sok vádra és hamis állításra egy mondattal megválaszolok. Az emlékezet az egyik dolog... és más dolog a valóság. 1999-ben a helyiek véleményét maximálisan figyelembe véve megalakult Szigetköz Bizottság ... kimondottan helyi igényeket fogalmazott meg, a helyi szakemberek és politikusok részvételével. Általános megelégedésre – nem tudok más véleményről – végezte és végzi a munkáját.
... Nemcsak a miniszter mulasztott, hanem azok is, akik akkor vetették el a nemzeti parkot, amikor volt rá pénz, akarat, terv. Árulkodó a cikk vonatkozó tartalma, mert van, aki arra hivatkozott, hogy nem tudott a pénzről – anélkül nem is kezd egy komoly kormány –, más szerint sose volt rá, aztán van, aki bevallja, hogy nem akarták és végül van, aki nem osztja meg velünk a véleményét.
... Nem avatkoztam be a településeken a polgármesterjelölt-állításba, miért is kellett volna? ... Az 1998. évi jelöléskor felkérésre valóban tárgyaltam a jelöltekkel, aminek az lett a következménye, hogy a jelenlegi (dunaszigeti – a szerk.) polgármester lett az egyetlen jelölt. 2002-ben is jelölt maradt a funkcionáló polgármester, ezért nem volt szükség és felkérés sem állásfoglalásra, sem tárgyalásra. Csúsztat az a környezetvédő, aki szerint egy nappal az elterelés előtt azt mondtam volna, amit állít. Erre bizonyíték a Kisalföld akkori számaiban is megjelent nyilatkozatom, másrészt a parlamenti felszólalások. Ezekbe bárki betekinthet. Ám ha azért alakultak, mert volt környezetvédelmi probléma, akkor vajon miért nem léptek, lépnek Mosonmagyaróvár számos és meglévő gondjainak megoldása érdekében.
A helyi összefogásról azok szólnak, akik elfelejtik, hogy miként, hol és hogyan jöttek létre a térségfejlesztési társulások. Az összefogás szép és hasznos, csak az ügyet és a saját ügyünket nem szabad összekeverni.
A képviselők nem továbbították az elképzeléseket? Ez így politikai hangulatot keltő, igaztalan vád” – áll a fideszes képviselő sajtónyilatkozatában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujjlenyomatot hagytam magam után

Kovácsné Cseh Annamáriaként mutatkozott be, ám ezzel meg is adott minden információt, melyet… Tovább olvasom