Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Emmi: a kormány családpolitikája rövidtávon is eredményes

Az MSZP-kormány alatt zuhanó születésszám csökkenő tendenciáját az új kormánynak három év alatt sikerült megfordítania.
Intézkedéseivel a kormány biztonságot nyújt a családoknak ahhoz, hogy több kívánt gyermek szülessen meg: erre utal, hogy a statisztikai hivatal adatai szerint tavaly 2,6 százalékkal nőtt az élveszületések száma 2011-hez képest - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön.

Azt írták: az MSZP-kormány alatt zuhanó születésszám csökkenő tendenciáját az új kormánynak három év alatt sikerült megfordítania.

A közleményben a kormány családbarát intézkedései közé sorolták a hároméves gyes, a családi adókedvezmény és az otthonteremtési támogatás visszaállítását, a devizában eladósodott családok megsegítését, a rezsicsökkentést, a munkahelyvédelmi akciótervet, az Erzsébet-programot és a családbarát munkahely pályázatot.

A tájékoztatás szerint mindennek köszönhetően egyre aktívabbak a családi közösségek és a családokkal foglalkozó civil szervezetek. Példaként említették, hogy az Új Széchenyi Terv családi pályázatára és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet legutóbbi pályázatára is több száz szervezet nyújtott be programtervet.

Olvasóink írták

  • 1. tucat 2013. február 21. 16:28
    „Ja. Kezdem kedvelni ezeket a győzelmi jelentéseket, mert anélkül is tudom, mi áll bennük, hogy elolvasnám őket.
    Azt mondja: a kormány családpolitikája rövidtávon is eredményes. Azt mondom: hosszútávon inkább ne kísérletezzünk vele, mert az eredmények így is meggyőzőek: milliók rettegnek a holnapjuktól, és családok ezrei éheznek szó szerint, felnőttestül, gyerekestül. Igaz, várhatóan egyre többen, ha hihető, hogy lassult a népességfogyás, ami, mellesleg, nem a keleti migráció, hanem a kormányunk szabadságharcos erőfeszítései nyomán körvonalazódó jövő iránti bizalom növekedésének az eredménye.
    God save the king! God save us all!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: lefektettük a közigazgatás átalakításának alapjait

A további reformokkal azonban érdemes várni a választásokig - mondta a politikus. Tovább olvasom