Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Emmi: idén is 50 millió forinttal támogatják roma kulturális eseményeket

Langerné Victor Katalin nagyon fontosnak nevezte, hogy a többségi társadalom megismerje a Magyarországon élő tizenhárom nemzetiség kultúráját, így a romákét is
Az idén is 50 millió forinttal támogatja a roma kulturális események megrendezését pályáztatás útján az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

Langerné Victor Katalin, az Emmi társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: az idén is meghirdették a roma kulturális pályázatot, ami azért is fontos, mert a kulturális rendezvényekkel sikerülhet megértetni és megszerettetni a másik egyediségét.

Nagyon fontosnak nevezte, hogy a többségi társadalom megismerje a Magyarországon élő tizenhárom nemzetiség kultúráját, így a romákét is.

Elmondta, ebben az évben először a kisebb rendezvények esetében a roma holokauszt témáját is érinteni kell. Ez azért is fontos, mert "ez a téma még egy kicsit kibeszéletlen" - tette hozzá Langerné Victor Katalin.

Az államtitkárság 2012 óta minden évben kiírta a pályázatot, amely két komponensből áll: egyrészt roma képzőművészet, zene, film és irodalom támogatására, valamint kulturális események megvalósítására lehet pályázni, másrészt a szervezett eseményekhez kapcsolódhatnak gyermekprogramok, amelyek a roma művészetet és nyelvet mutatják be.

Az idei pályázati kiírást a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal honlapján teszik közzé. A pályázatokat május 15-ig várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona: a Jobbik nem náci, nem nyilas párt

A Jobbik nem náci, nem nyilas párt, a néppárti Jobbik visszautasítja, hogy politikai karanténba… Tovább olvasom