Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Énekelt versek

HOBO és a band! A páratlan népszerűség fényében köszönthetik kedvenceiket a fiatalok és a kicsit idôsebbek. Földes László 1978-ban alapította a Hobo Blues Band-et.

Jönnek az elôadók, felszikrázik mindenestôl a Richter Terem. Az együttes zenés irodalmi estjén (Nagyon fáj) magyar költôk megzenésített versei hangzanak el.

Hobo: „Magamról beszélek a verseik által. Néha jobban ki tudom magam fejezni az ô gondolatainkkal,mint a sajátjaimmal. Nem vagyok színész, nem játszom a színpadon,magamból tépem ki a sorokat, amiket ôk írtak. Egyszer azt mondta valaki,csoda, hogy még élek, hogy nem lettem beteg ennyi szenvedéllyel, szenvedéssel, gyötrôdéssel a lelkemben. Nem iszom, nem dohányzom, nem is kábítószerezem. Szerek nélkül is pörgök folyamatosan. Politikától függetlenül harcolok a butaság, a korlátoltság, az elôítéletek és minden ellen, ami nem tetszik."

Aki azt hiszi,hogy Hobo már nem a régi, az téved. A hangja ugyanolyan, mint akkor, amikor József Attilának vagy Viszockijnak elôször állított emléket,és érzékeny,sebezhetô,védtelen, a végtelenségig jóhiszemű, az emberekben bízó művész. És szeretjük, ahogy énekel, szaval,suttog,kiabál, mindenki megtudja, milyen a halál, az élet, a szerelem, a szabadság.

Az est elôtt irodalmi és vizuális per-formansz lesz a Kocka Tervezômű- vészek Egyesülete rendezésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OKTÓBER 17., PÉNTEK

Tovább olvasom