Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Energia-megtakarítási programot hirdetett Kaposvár

Az idén 390 millió forintot költ energia-megtakarítást célzó beruházásokra Kaposvár; a programot Szita Károly polgármester jelentette be hétfőn – közölte a település önkormányzata az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatának honlapján.
A közlés szerint a somogyi megyeszékhely a közvilágítási rendszer részbeni cseréjével, valamint a cukorgyári biogáz felhasználásához szükséges vezeték megépítésével évente 75 millió forintot takaríthat meg.

A tervek szerint a közvilágítási lámpatestek - eddig visszamaradó - negyedét is energiatakarékosra cserélik, továbbá elektromágneses átalakító berendezéseket is telepítenek.

Kaposvár a beruházások támogatását kérve pályázatot nyújtott be, előbbinél 25 millió forintot ítéltek meg, utóbbinál még nem döntött az állam, ám legfeljebb 20 százalékos lehet a támogatás mértéke. A polgármester szerint a jövőben el kell érni a legalább 50 százalékos támogatási arányt.

Az energiaköltségek csökkentését szolgálja a cukorgyárral kötött megállapodás. Ennek értelmében a város jelentősen olcsóbban juthat a biogázhoz, mint amennyiért most vásárolja a földgázt. A 95 millió forintért megépítendő gázvezeték négy év alatt térül meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem járnak majd a buszok, minden bizonytalan

A sztrájk csak üzemkezdettől (4.30) lesz érezhető. A metróközlekedésben nem lesznek fennakadások. Tovább olvasom