Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Engedély igazolással

Tegnap járt le a flóbertfegyverek engedélyeztetésének határideje, de határidő-mulasztási igazolással ezután is beszerezhető a szükséges dokumentum. A törvény közigazgatási ügyekben biztosítja, hogy a határidő lejártát követően, illetve akadályoztatás esetén az akadályoztatás megszűnése utáni nyolc napon belül az érintettek igazolási kérelmet terjesszenek elő. Erre legfeljebb hat hónapon belül van lehetőség.

A korábban engedély nélkül tartott, kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyver, az úgynevezett flóbertfegyver megszerzését és tartását egy 2004. évi kormányrendelet tette engedélykötelessé. Az engedélyezési kérelmet a határidő-mulasztási igazolással együtt kell benyújtani a lakóhely szerint illetékes rendőrkapitányságra. A hatóság egy átvételi elismervényt ad ki és a bevizsgálás csak ezzel lehetséges.
Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a jövő héttől szakmai egyeztetéseket kezdeményez az érintett civil szervezetekkel és szakértőkkel, hogy a fegyvertartásról szóló törvényt minden érintett számára megfelelő módon lehessen kidolgozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már kölcsönözni is lehet?

Tovább olvasom