Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Engedély nélkül sorsolhatnak ajándékot a kereskedők

Az ilyen sorsolásnak három feltétele van.
Engedély nélkül, bejelentés után tarthatnak ajándéksorsolást a kereskedők, de ehhez több feltételnek kell megfelelniük - a részletes szabályok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján találhatók.

A bejelentést a NAV központi irányítás szerencsejáték felügyeleti főosztályának kell címezni, az adóhatóság honlapján elérhető űrlapon.

Az ilyen sorsolásnak három feltétele van. Először is termék vásárlásához, vagy szolgáltatás igénybevételéhez kötődik, például a kereskedő által meghatározott összegű - vagy mennyiségű - vásárlás után sorsjegyet kap a vásárló. A második feltétel az, hogy a sorsjegy ingyenes legyen, míg a harmadik feltétel a nyilvános húzás. Ez utóbbi történhet számítógéppel - véletlen generátort alkalmazva - is.

Nem minősül nyilvános húzásnak az előre meghatározott feltételeknek megfelelő sorsjegy nyertessé nyilvánítása. Ilyen például a minden 20., minden 100., vagy éppen az első 1000 vásárló nyertessé tétele.

A sorsjegy valóban sorsjegyet jelent, vagyis a csomagolásra helyezett kód, vagy a visszaküldendő kód nem sorsjegy. Hasonlóan nem számít annak - ebből a szempontból - a kaparós sorsjegy sem.

A nyereménynek mindig árunak, vagy pedig szolgáltatásnak kell lennie. A pénznyeremény sorsolásához már engedélyt kell kérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: a magyaroknak van egy rémálma

Orbán: a magyaroknak van egy rémálma
Ha mi nem lennénk, szegényebb lenne a világ - mondta a miniszterelnök Ljubljanában. Tovább olvasom