Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Ennyiért adnak tanácsot Orbán Viktornak

Hegedűs Zsuzsanna szociológus 12 millió, Balogh Gábor öttusa-világbajnok 9 millió, Tellér Gyula korábbi fideszes képviselő több mint 7 millió forintot kap a kormányfőnek adott tanácsaiért évente - derül ki a Miniszterelnökség által kötött szerződésekből, amelyek legfrissebb adatait a kormányzati honlapon hozták nyilvánosságra pénteken.
A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt létrehozó Hegedűs Zsuzsanna a társadalmi felzárkóztatás, a társadalmi konfliktusok kezelése és az ezek megoldására szolgáló stratégiák kidolgozására, a rendszerváltás után az SZDSZ, az előző ciklusban a Fidesz képviselőjeként dolgozó Tellér Gyula a kormánypolitika társadalomelméleti háttérének tanulmányozására, politikai elemzések készítésére és tanácsadásra szerződött, Balogh Gábor pedig sportügyekben ad tanácsokat Orbán Viktornak.

Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, akit időközben washingtoni nagykövetté neveztek ki, 2010 júniusa és 2011. január 31. között 8 millió forintért végzett tanácsadást jogalkotási és kodifikációs ügyekben, továbbá nemzetközi pénzügyi és gazdasági folyamatokat elemzett.

Félegyházy-Megyesy Jenő korábbi denveri tiszteletbeli konzul 12 millió forintért segíti a nyugati magyarsággal, valamint a civil és jótékonysági szervezetekkel való kapcsolattartásban a kormányfőt. Madarász László a magyar-francia gazdasági kapcsolatokat akadályozó ügyek rendezésében működik közre 4,3 millió forintért.

A nettó ötmillió forintot meghaladó szerződések közül a legnagyobb értékűt az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel kötötte a Miniszterelnökség: a vállalkozás 40 millió forintért nyújtott médiaszolgáltatásokat az Orbán Viktor által májusban meghirdetett szociális konzultációhoz kapcsolódóan. Az AllSys Management Kft. 8 millió forintért tájékoztatta a lakosságot a szociális konzultációról, míg a Prestige Media Reklámügynökség Kft. 7,7 millió forintért gyártott filmeket az új alaptörvény megalkotását előkészítő - márciusban zárult - nemzeti konzultációhoz.

A szerződési adatok szerint Burger Barna cége, a Fókusz-Pókusz Kft. évi 9 millió forintért készít fotódokumentációt az Orbán Viktor részvételével zajló eseményekről, Benkő Szilárd pedig tíz hónapon keresztül döntően rendezvényszervezői munkát végzett a Miniszterelnökségnek 11 millió forintért.

A Qualiton Alkotó, Művészetszolgáltató Kft. a kormányfő beszédeinek előkészítéséért és rendezéséért 8,2 millió forintot kap.

Győri Tibor, a Nézőpont Intézet korábbi tulajdonosa - aki egykor a Fidesz jogtanácsosaként is dolgozott - a miniszterelnök tevékenységével kapcsolatos jogi koordinációs feladatok végrehajtására szerződött, és 6,7 millió forintra jogosult ezért. A Nézőpont Intézet egyébként idén nyáron ugyancsak dolgozott a Miniszterelnökségnek: 1,7 millió forintért közvélemény-kutatást végzett a magyar uniós elnökség megítéléséről.

A kormányzati honlapon közöltekből kiderül, hogy az orbanviktor.hu weboldalt tervező Vármegye Média Kiadó és Szolgáltató Kft. évi 3,7 millió forintért üzemelteti a honlapot.

Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke, Horváth Attila, a Civil Jogász Bizottság tagja, Henter Lilla és Vida Viviána Ildikó a 2006. október 23-i események kivizsgálásával összefüggő jogi tanácsadásra szerződött, mindannyian az alkotmánybíróvá választása előtt a 2006. őszi eseményeket miniszterelnöki megbízottként vizsgáló Balsai István mellett dolgoztak. Henter 3 millió forintot, a többiek - valamint a Gaudesign Bt. - 4,2 millió forintot kaptak ugyanezért.

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. - Pintér Sándor belügyminiszter korábbi cége - pénzszállításra kötött szerződést a Miniszterelnökséggel, és idén nagyjából 1,2 millió forintért végezte ezt a tevékenységet.

A nyilvánosságra hozott adatok között kisebb értékű szerződések is szerepelnek, így kiderül belőlük például, hogy Jókai Anna író százezer forintért mondott emlékbeszédet Brunszvik Teréz halálának 150. évfordulóján.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Cinea 2011. november 06. 13:46
  „Na, képzeljük, csak el, ha nem adtak volna tanácsot, akkor hogy állnánk?? :))) Annyi okos, jótanács, és mégis itt tartunk...”
 • 36. papsajt 2011. november 06. 08:50
  „Ennél jóval nagyobb a slepp.”
 • 35. Satnya 2011. november 06. 05:45
  „Én ingyen adok! Menjen a francba!”
 • 34. fer981 2011. november 05. 21:55
  „A /Nagy Vezír/ megjutalmazza hűséges alatvalóit, minden gyerek lakjon jól ! JA, ezek már nem gyerekek, nem baj , neki nem, mert csak nekünk van megszorítás, ezt is nekünk kell fizetni, meg a magyarul nem tudó köztársasági elnök ur szőnyegjét is.”
 • 33. studyfy 2011. november 05. 21:34
  „Öreg székely tereli a nyáját, megáll mellette egy csilli villi Audis srác és foghegyről odaszól neki: Hé papa ha megmondom mennyi biurkád van adsz egyet? Adok hát mondja az öreg, erre az Audis kölyök előkapja a müholdvevőjét, felállítja a parabolát és egy perc múlva mondja az eredményt 458 birkád van! Annyi mondja az öreg eltaláltad ontosan. Dehogy találtam el a műhold lát mindent, és add oda azt a fekete kis birkát ami ott futkoz a nyáj szélén és már megyek is! Öreg juhász odaadja, ficsúr bedobja az Audi csomagtartójába ,de az öreg nem bírja ki hogy meg ne kérdezze: Ha megmondom mi vagy visszaadod amit az előbb adtam? Persze hogy visszaadom úgysem találja ki! Hát akkor fiam, te TANÁCSADÓ VAGY! Srác les tágra nyitott szemekkel, és kérdezi mondja bátyám ezt meg hogy találta ki? Hát fiam több okból is tudtam! IDE JÖTTÉL, NEM KÖSZÖNTÉL, SENKI SEM HÍVOTT SENKINEK SEM KELLETTÉL! OLYAT MONDTÁL AMIT ÚGYIS PONOSAN TUDTAM, ÉS VALÓJÁBAN LÓ.... SEM ÉRESSZ A NYÁJHOZ, MOST MEG GYORSAN ENGEDD EL A PULIKUTYÁMAT AMIT BIRKA HELYETT KÉRTÉL MERT MEGFULLAD A CSOMAGTARTÓBAN!”
 • 32. balihoho 2011. november 05. 21:13
  „Miközben az állambácsi kék madara szárnyal a boldogság, és a jólét kék egén, és nem számít a költség, keményen büntetik azokat az intézményeket, amelyek ugyan állami szférába tartoznak, de megvan szabva a kvótájuk, és ezt túl lépik.”
 • 31. CID 2011. november 05. 21:00
  „Példás tanácsot a vadlibák ingyé adnak Vitya.”
 • 30. florian70 2011. november 05. 19:54
  „http://egyenlito.blog.hu/ Itt is elment egy 20 milla ,nem semmi.”
 • 29. Besenyő_Pistabácsi 2011. november 05. 19:34
  „Én nagyon nagy és elismert szaktekintély vagyok öngyiben! Ha kellene a tanácsom csak szóljanak, ingyé adnám.”
 • 28. X_Y 2011. november 05. 19:15
  „Érdekes, mintha a BKV-nál a hasonló "fiktív tanácsadói szerződések" miatt éppen a fijjuk csináltak perpatvart...”
 • 27. cibuka 2011. november 05. 17:08
  „SZAKÉRTŐ KORMÁNYUNK VAN.É?”
 • 26. papika56 2011. november 05. 16:40
  „Ezért hívják " szakértő kormánynak " !!! Nagyon szakszerűen b...... el az emberek keservesen megdolgozott adóját !!!!”
 • 25. kjoc 2011. november 05. 16:36
  „... Szt. Pityu .... már tényleg!Elkap ilyenkor az ideg.Kifizettük a számlákat,vásároltunk egyet, és nekünk meg kettő nappal fizu után maradt 30E Ft-unk a családi kasszában,és ebből jöjjünk ki jövő hó 3-áig! <moderálva..>”
 • 24. papika56 2011. november 05. 16:25
  „T.15. jól beszélsz. A mit gondolok és ide leírnám --törölnének rögtön. Mindig így tesznek. Valahogy csak a + gondolatokat tűrik meg.
  De kinyílik a bicska a zsebembe ! A nép meddig tűri még ezeket ???Ocsmány,szemét banda ! élősködők serege.”
 • 23. vélemény 2011. november 05. 15:52
  „"21. 9349779 2011.11.05. 15:32
  ... az ellopott nyugdíjak is ere kellenek ?"
  Csak nem egy Biszku féle kiemelt nyugdíjashoz van szerencsénk?
  A tervek szerint nem veszik el tőletek, csak megadóztatják.”
 • 22. vélemény 2011. november 05. 15:45
  „"A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. pénzszállításra kötött szerződést a Miniszterelnökséggel "
  Gyurcsányék idejében ezt taxisok (pl. Gyuszi) és minisztériumi alkalmazottak bonyolították. :-I”
 • 21. vélemény 2011. november 05. 15:39
  „Én ingyen is adnék neki tanácsokat.
  Ha megfogadná Ő is jól járna, mert nem csak a külföldiek szavazataira számíthatna 2014-ben.”
 • 20. gondolom 2011. november 05. 14:20
  „Van pénz,ugye fideszesek erre legalább is van.Iskola fűtésre nincs ,hajléktalanokra nincs de a gazsulálokra van.”
 • 19. Cinea 2011. november 05. 14:17
  „15. macs. ENGEM IS ÉRDEKELÉNE!

  Az állattartás és a kertészkedés nagyon sokba van, drága a takarmány. Nem éri meg! 10 kacsára 38 ezer Ft-ot költöttünk 2 hónap alatt. ezen kaptam volna 20 kg szín kacsacombot.
  A konyhakerti zöldségféle is rengetegbe kerül, szerszámok, trágya, műtrágya, többféle növényvédőszer kell, a kiskiszerelésűeket még többért adják.
  Nagy ötlet volt, kíváncsi lennék milyen eredménnyel járt a háztáji "felvirágoztatása"???
  Kiskert, nagy öröm???? :)) vagy Nagy kert, kis öröm :(((”
 • 18. Larsson 2011. november 05. 13:55
  „A jövőbelátókra is elmegy 1 egész milliárd, csomó zsíros államtitkár, át helyettes pozíció van meghirdetve, csomó osztályvezetővel és mind-mind haverral lesz feltöltve, 1 mrd-ból!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbúcsúztatták Mészöly Dezső írót

Családtagjai, barátai, kollégái és tisztelői kísérték utolsó útjára a 93 éves korában elhunyt… Tovább olvasom