Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Enyhén emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde hivatalos részvényindexe, a BUX az elmúlt héten 1,39 százalékkal emelkedett, 22 ezer 056,57 ponton zárt pénteken.
A vezető részvények nyereséggel zárták a hetet, a legjobban teljesítő papír közülük a Magyar Telekom volt. A részvénypiac forgalma 90,94 milliárd forintot ért el, míg az előző héten 108,4 milliárd forint értékben születtek üzletek.

A belpolitikai helyzet továbbra is éreztette hatását a részvénypiacon, a bizonytalanság főként a mérsékelt forgalomban mutatkozott meg. Az index erősödését leginkább az optimista nemzetközi tőkepiaci hangulat támogatta. Piaci elemzők szerint egyértelműen pozitív piaci hatása lesz annak, hogy az országgyűlés bizalmat szavazott pénteken Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, nem múltak el azonban a kockázatai annak, hogy felhígul a meghirdetett egyensúlyi program.

A vezető részvények közül a legjobban a Magyar Telekom teljesített, árfolyama 4,05 százalékkal 900 forintra nőtt, forgalma pedig 8,8 milliárd forintot ért el, ami az összforgalom közel 10 százaléka.

A Mol 0,8 százalékkal erősödött, 19 ezer 750 forinton zárt pénteken, forgalma 39,1 milliárd forint volt, ami az összforgalom 43 százaléka. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. bejelentette, hogy még az idén értékesíteni kívánja a tulajdonában lévő 1,73 százaléknyi Mol-részvénycsomagot. A nyilvános értékesítésnél előnyt élveznek majd a magánszemélyek és kárpótlási jeggyel is lehet fizetni.

Az OTP árfolyama 0,3 százalékkal javult, 6800 forintra nőtt. A bankpapír 28,9 milliárd forintos forgalma a teljes részvénypiaci adásvétel 32 százalékát adta.

A Richter 3,5 százalékkal drágult, 45 ezer 945 forintra emelkedett az árfolyama. A papír forgalma 7,1 milliárd forintot tett ki, az összforgalom 7,8 százalékát. Az Egis részvények ára 2 százalékkal 30 ezer 600 forintra nőtt, a papír heti forgalma 1,7 milliárd forint volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyen pontvesztés nélkül

Tovább olvasom