Délmagyar logó

2017. 12. 19. kedd - Viola -3°C | 2°C Még több cikk.

Enyhítették az újszülöttjét ellátatlanul hagyó anya büntetését

Első fokon öt évet kapott, de a jogerős ítélet szerint a büntetés felének letöltésre után feltételesen szabadlábra kerülhet.
Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen annak a nőnek a büntetését, akit első fokon öt év szabadságvesztéssel sújtottak, mert tavaly tavasszal ellátatlanul hagyta, és ezzel a halálát okozta újszülött gyermekének.

A táblabíróság Tóth Sándor vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben eljáró Szekszárdi Törvényszék határozatát, és az asszonyt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. Az eset különös méltánylást érdemlő körülményei miatt azonban lehetővé tette, hogy a büntetés felének letöltésre után feltételesen szabadlábra kerüljön.

Az egyik Tolna megyei községben élő négygyermekes anya eltitkolt terhességet követően, 2012. március 30-án az otthonában életképes lánygyermeknek adott életet, de az újszülöttet törölközőbe csavarta, kádba tette, és ellátatlanul magára hagyta. Miután a gyermek meghalt, a szennyvízaknába dobta őt.

A nő ellen azután indult eljárás, hogy a rendőrség tudomást szerzett a terhességről, amelyet későbbi kórházi vizsgálatok igazoltak.

Az ítélőtábla a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte, hogy a nő a tettét nehéz élethelyzetben követte el. Az asszony és élettársának kapcsolata abban az időben megromlott, a férfi italozott és bántalmazta párját, aki senkitől sem kapott segítséget, védelmet.

Olvasóink írták

  • 2. Roland1000 2013. szeptember 03. 13:10
    „"Az ítélőtábla a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte, hogy a nő a tettét nehéz élethelyzetben követte el. Az asszony és élettársának kapcsolata abban az időben megromlott, a férfi italozott és bántalmazta párját, aki senkitől sem kapott segítséget, védelmet."

    Gratulálok! Ez a büntetés semmiképp nem gátolja meg őt abban, hogy legközelebb is így tegyen, vagy másokat, hogy így tegyenek. Két és fél év egy kisbaba életéért tulajdonképpen bagatell.

    Ez a világ el van veszve. Szerintem egyértelmű.”
  • 1. pachakuti 2013. szeptember 03. 11:32
    „"Az ítélőtábla a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte..." a nő származását és eltérő kultúráját.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garai Péter az új társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár

A helyettes államtitkári feladatot eddig ellátó Langerné Victor Katalin közös megegyezéssel távozott… Tovább olvasom