Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

EP-képviselők nyílt levele Morvai Krisztinához

"Mi minden esetre tovább küzdünk. Kérjük, ne nehezítse ezt a munkát vállalhatatlan megnyilvánulásokkal."
Ön is tudja, a szabadságjogokért való küzdelem folyamatos és kitartó munkát igényel. Jól tudjuk, hogy egy egyperces hozzászólással nem lehet egy csapásra elérni, amit évek kemény munkájával is csak részben sikerült. Képviselőnk erőfeszítései azt szolgálták, hogy soha többé a 2006. október 23-aihoz hasonló ne történhessen meg Magyarországon. Tettük mindezt a magyar baloldal és a magyar sajtó nem szűnő támadásai, az európai közvélemény és sajtó érdektelensége közepette.

De voltak olyanok is mint az Ön, akik annak ellenére, hogy tudták, mit teszünk mi az ügy érdekében, mégis pártpolitikai érdekeiket követve hangzatos nyilatkozatokat tettek arról, hogy az "európai képviselők nem csinálnak semmit". Az új európai parlamentben a szocialisták gyengülése miatt új lehetőségek kínálkoznak, hiszen várhatóan csökken annak a vehemens ellenállásnak az ereje, amivel mi az elmúlt években ebben az ügyben szembesültünk. A Fidesz felelőssége megnőtt, hiszen a magyar polgárok 56 százaléka belénk helyezte a bizalmát és az új törvényhozásban a korábbinál több és magasabb tisztséget töltünk be.

Mi minden esetre tovább küzdünk. Kérjük, ne nehezítse ezt a munkát vállalhatatlan megnyilvánulásokkal. A politika - elvek, értékek és érdekek összecsapásának a terepe. Kérjük Önt, hogy ebben a harcban ne gyengítse a szabadságjogokért küzdők oldalát olyan kijelentésekkel, mint amit Göncz Kinga öltözködésére tett. Az ő külügyminiszteri tevékenységét katasztrofálisnak tartjuk, de politikai tevékenységének bármilyen lesújtó bírálata sem vezetne oda bennünket, hogy őt emberi méltóságában sértenénk meg. Vannak határok, amelyeket nem lehet következmények nélkül átlépni.

Üdvözlettel: Schmitt Pál, az Európai Parlament alelnöke Tőkés László, a néppárti magyar képviselőcsoport tiszteletbeli elnöke Szájer József, az Európai Néppárt Képviselőcsoportjának alelnöke Gál Kinga, a szabadságjogokkal foglalkozó bizottság első alelnöke

Olvasóink írták

 • 12. Léni 2009. október 05. 08:55
  „A négy Fideszes azért csak belerúgott Göncz Kingába! Ez a kettős beszéd, mást mondunk és mást csinálunk!
  Fékezd magad cápaszájú, de hunyorítunk közben: rajta gyerekek!”
 • 11. efje 2009. augusztus 12. 20:56
  „Dehogynem. Az igazságtól pont úgy féltek mint a tűztől. Szerinted meddig lehet még a magyarokat hülyíteni? A fél világ nem elég? Az egész kell?”
 • 10. aranka2 2009. július 25. 09:23
  „Nehogy azt higyje ár valaki, hogy attól a feltűnési viszketegségben szenvedő libától (MK) valaki is fél?”
 • 9. Luckatosh 2009. július 24. 21:23
  „Allitolag meg a pinaja is kilogott a dresszbol”
 • 8. igazságkereső 2009. július 22. 20:02
  „Őszintén írom, hogy Göncz Kinga öltözködési szokása, valamint ruházkodási stílusa a legkevésbé sem érdekel abban a vonatkozásban,hogy a Magyar Köztársaságot képviseli az Európai Unióban.
  Az már sokkal inkább érdekel, hogy az elmúlt években sem, és napjainkban sem foglalkozik azzal egyetlen parlamenti képviselő - itthon és az EU-ban egyaránt, hogy mi az a pénzügyi gátlástalanság ebben az országban évek óta, amely a szolgáltatók szinte gusztustalan árképzését illeti.Természetesen ezzel a lépéseikkel nagyon sok fogyasztót lehetetlenítenek el, csak a legfontosabbak,amelyeket komoly árcsökkentésre - mert igen jelentős tisztességtelen haszonra tesznek és tettek szert, Hőszolgáltató, DÉMÁSZ,Vízmű és a szemetet elszállító társaság!! -kell kényszeríteni és a tisztességtelenül felszámított többlethasznot igen is visszaküldeni a fogyasztó számlájára. Most már a végére csak egy kérdés maradt:melyik az az állami hivatalos szerv, amelyik képes ennek elrendelésére és természetesen szigorú végrehajtási ellenőrzésére.Nagyon bízom abban,hogy akad még ilyen szerv nálunk Magyarországon, Európai uniós országban,és gyorsan el is kezd intézkedni ez ügyben,mely végre véget vet a szolgáltató cégek rendkívüli gátlástalanságának!!Ugye van még ilyen szép országunkban??!!”
 • 7. cartagonova 2009. július 22. 18:05
  „Pali bácsiék nagyon félnek,hogy Krisztina felkavarja a langyos pocsolyát, pedig ők, kemény és eredménytelen munkájukkal együtt is milyen jól éreznék magukat benne,Kingáékkel egyetemben!Hajrá Krisztina!”
 • 6. dodó 2009. július 22. 17:04
  „1.) Morvai frappáns levele Göncz Kingának

  "Tisztelt Göncz Kinga Képviselőasszony!
  Olvasom, hogy Ön felháborodott a jobbikos európai parlamenti képviselők által viselt ruházaton. Megértését kérve ezúton tájékoztatom, hogy öltözködéssel és szépségápolással kapcsolatban sem most, sem a jövőben nem Önre gondoltunk tanácsadóként. Annak eldöntését pedig bízzuk a választópolgárokra, hogy Szegedi Csanád öltözködése és megjelenése avagy az Ön öltözködése és megjelenése okoz -e több szégyent és kellemetlenséget Magyarországnak.
  Üdvözlettel: Morvai Krisztina"

  2.) FIDESZes EU képviselők nyílt levele, "t" DM!!!”
 • 5. aranka2 2009. július 22. 16:20
  „Szent Isten, egyetértek egy fideszes nyilatkozattal? Segítség, mit tegyek?”
 • 4. trainman 2009. július 22. 14:21
  „Atyám! Ezt az álszent bandát! Hajrá Morvai Krisztina!”
 • 3. IVY 2009. július 22. 14:19
  „Puszi, Krisztina! :)”
 • 2. comet 2009. július 22. 14:12
  „"ne gyengítse a szabadságjogokért küzdők oldalát olyan kijelentésekkel, mint amit Göncz Kinga öltözködésére tett"
  - egy országot képviselő politikus megjelenése nem magánügy, mert általa az országra lehet asszociálni akaratlanul is. Ez Göncz Kinga mellett vonatkozott annó Deutch Für(?) Tamásra is amikor az ausztrál olimpián a topis öltözete miatt nem akarták beengedni valamelyik rendezvényre.
  Scmitt Pál és Tőkés László ne hülyeségekkel próbálják űberelni Morvai Krisztinát, hanem tegyenek nála többet, legyenek nála harcosabbak a magyarság érdekében. Onnantól lesz érdemes elolvasni a nyilatkozataikat, mert Morvai Krisztina nyilatkozata hibái ellenére is lényegesen többről szólt mint Göncz Kinga otthonkája (bocsánat ha máshogy hívják az általa viselt ruha típusát).”
 • 1. sörpocak 2009. július 22. 14:11
  „És miről szól a levél? Se füle, se farka.Tőkés miért vau-vau bele mindenbe? Maradjon csak romániában.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasvillával szúrta homlokon fiát

A nem mindennapi végkifejletbe torkollott csetepaté egy egyszerű szóváltásból indult a család… Tovább olvasom