Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

EP-választás: újabb rendkívüli események

12 óra 5 percig összesen 10 rendkívüli esemény történt az országban.
Újabb 5, szavazni kívánó embert azért utasítottak vissza a különböző választási bizottságok, mert nem tudták megfelelően igazolni magukat, egyet pedig azért, mert kiderült, hogy nem magyar állampolgár. Korábban, háromnegyed tízig három ilyen választó volt már az országban. A főváros V. kerületének egy szavazókörében nem jelent meg a szavazatszámláló bizottság egyik delegáltja, így pótaggal kellett pótolni.

Az Országos Választási Iroda legfrissebb adatai szerint háromnegyed 11 után újabb hét esettel szaporodott a választás kapcsán történt rendkívülinek minősített esetek száma. Az V. kerület egyik szavazókörébe nem ment el az egyik delegált, ezért pótolni kellett.

A Somogy megyei Bárdudvarnokon visszautasítottak valakit, nem szavazhatott, mert nem magyar állampolgár.

Kőbányán öt szavazókörben is volt probléma a szavazásra jelentkezők igazolványaival. Két embernek nem volt lakcímkártyája, ha pótolják, szavazhatnak. A harmadiknak szintén nem volt, mert ellopták előző nap, erről rendőrségi jegyzőkönyvet is mutatott a bizottságnak, melynek tagjai arról tájékoztatták, hogy ha este 19 óráig előkerül a kártya, szavazhat. Két ember a személyazonosságát nem tudta igazolni, a visszautasítottak közé kerültek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampánycsendsértés Heves megyében

Több bejelentés is érkezett kampánycsend sértésről, vasárnap délelőtt a Heves Megyei Területi… Tovább olvasom