Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Épül-szépül a kosarasaréna

Megint javában megy a fúrás-faragás – szerencsére a szó szoros, illetve gyakorlati, nem pedig átvitt értelmében – az MKB-arénában, tehát folytatódik a felújítás. A létesítmény helyzetéről, a most zajló munkákról Török Zoltánnal, a létesítményt üzemeltető Raabersport Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.
– Ha jól emlékszünk, lassan már másfél éve üzemeltetik az arénát. Adna egy rövid összegzést, mi történt eddig, s mi az, ami most zajlik?
– Felsorolni is nehéz lenne, mi minden újult meg az elmúlt időszakban. Azonban ha valaki belép vagy akár csak távolról szemléli a létesítményt, bizonyára érzékeli: nem tétlenkedtünk! Ma már büszkén mondhatom, hogy nincs a háznak olyan része, amelyhez ne nyúltunk volna hozzá.
– Úgy tudjuk, a jelenlegi munkálatokat a kft. és a szponzorok végzik, tehát ha úgy tetszik, ez egy saját erőből megvalósuló részberuházás. Akkor is zajlana, ha még egyszer el kellett volna utazni az MKB-Euroleasing Sopron csapatának Szamarába?
– Igen. A profi kosárlabda, az utánpótlás-nevelés és az aréna üzemeltetése egymást segítő, de pénzügyileg élesen elhatárolt tevékenységi köre társaságunknak. Egyik sem mehet a másik rovására, és büszke vagyok rá, hogy párhuzamosan, valamennyi terület rohamléptekben fejlődik. A most megkezdett felújítási ütemre már lassan fél éve készültünk. Nagyságrendje eléri a tízmillió forintot és az alsó folyosók teljes gépészeti, valamint burkolati megújítását foglalja magában. Ebben az ütemben történik meg a vendégszobák nyílászáróinak cseréje is. A beruházás teljes egészében saját erőből történik, ami alatt azt kell érteni, hogy támogatóinkkal karöltve közösen fedezzük a költségeket és reményeink szerint a közelgő kupadöntőre be is fejezzük. Ebben a munkában segítenek a kosaras lányok-asszonyok is.
– Az önkormányzat erre az évre 60 millió forintot ad a létesítmény fenntartására. Azt az összeget mire fordítják?
– Erről az összegről azt kell tudni, hogy 1,2 millió forinttal kevesebb a tavalyi üzemeltetési költségnél, amely már akkor sem tartalmazott céltámogatást felújításra. Az összeg a létesítmény üzemeltetési költségeit hivatott fedezni, valamint a korábban felújításra felvett hitelek aktuális tőke- és kamatszolgálatát is ebből fizetjük.
– Az esténként az arénában amatőr, szabadidős sportot qzők arra panaszkodnak: az öltözőkben lévő zuhanyzókban ugyan hat tusoló van, ám ezek közül csak egy-kettőből folyik víz, s az sem mindig meleg. Ez is része a mostani beruházásnak, s ha nem, mikor újítják fel?
– Az öltözők állaga kielégítő színvonalú, bár kétségtelen tény, hogy a probléma létezik. Amint a jelenlegi ütemmel végzünk, szeretnénk a nyár folyamán a nagyterem centerpályájának parkettaburkolatát lecserélni, valamint egy nagyszabású telekommunikácós rendszert kiépíteni. Ezt követően kerülne sor két öltözőblokk teljes rekonstrukciójára úgy, hogy az minden igényt kielégítsen. A város társasági életének üde színfoltjai lettek az arénában megtartott koncertek, színdarabok, operettek musical-előadások.
– Milyenek a visszajelzések, lesznek a jövőben is kulturális rendezvények a létesítményben?
– A visszajelzéseink egyértelmqen pozitívak. Igyekeztünk az elmúlt időszakban minden korosztályt megszólítani, így került a programjaink sorába fúvóskoncert, humorest, operett, rockopera, musical, valamint könnyqzenei és rockkoncert egyaránt. Április 7-én a Nox együttes szenzációs koncertje lesz látható, míg május 19-én a Musicalszínház monumentális produkciójában Andrew Lloyd Webber világhírq rockoperája, az Evita lesz programon, amely hosszú hónapok tárgyalása után kerülhet a soproni közönség elé úgy, hogy évek óta nem volt látható sehol Magyarországon. Ilyen kuriózummal szeretnénk a magunk módján hozzájárulni a Soproni Tavaszi Napok sikeréhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darázs jubileuma

Erősport

Magabiztos győzelemmel hangolt az előtte álló feladatokra… Tovább olvasom