Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Épül a Baumax és a Family Center

Legkésőbb október elején megnyílik a Győri úton a soproni Baumax. A beruházás 1,3 milliárd forintba kerül, és 100 új munkahelyet teremt.
Hamarosan munkagépek jelennek meg a Győri úton, hogy elkezdődhessen a soproni Baumax barkácsáruház építése.
A műszaki átadásra várhatóan már augusztusban sor kerül, a vásárlók előtt pedig szeptember végén, október elején nyitják meg.
– A soproni Baumax a mi fogalmaink szerint a közepes nagyságú áruházak közé tartozik majd – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Bogdán László, a cég beruházási osztályának munkatársa, a létesítmény projektmenedzsere. – Ez azt jelenti, hogy összesen 11.200 négyzetméter lesz a hasznos alapterülete, amelyen elkülönül egymástól a kertészeti termékeket, az építőipari anyagokat árusító rész – ez utóbbi nyitott lesz –, és az áruház magját képező fedett barkácsrészleg. Ez foglalja el a legnagyobb alapterületet, 7.900 négyzetmétert.
A munkálatok márciusban kezdődnek. Két–három héten belül eldől, melyik cég lesz a generálkivitelező.
– Mi azt szeretnénk, ha az áruházat – amelynek szerkezetét vasbeton pillérek adják –, helyi cég építené fel, ezért például tárgyalunk a FÉSZ Rt.-vel is – folytatta Bogdán László. – Az áruházban közvetlenül száz embert foglalkoztatunk majd, de ennél több embernek adunk munkát, hiszen például az épület biztonsági szolgálatát is helyiekre szeretnénk bízni, nem szólva a lehetséges soproni és Sopron környéki beszállítókról.
Előrehaladott az Ipar körútra tervezett Family Center ügye is. A cég jogerős elvi építési engedéllyel rendelkezik, tavaszra tervezik a munkálatok elkezdését.
– A Family Center Sopron két ütemben valósul meg – tájékoztatott Incze Izabella. – Az első ütem építése – amelynek bruttó bérbeadható alapterülete hétezer négyzetméter – várhatóan márciusban kezdődik. A szakáruház nyitása ősszel várható. Több nemzetközi céggel folynak a tárgyalások, több bérleti szerződés megkötése azonban már sikeresen lezárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar dolgozók ausztriai jogai

„Ausztriában dolgozik? Kérdezzen a szakértőktől!" akciónk keretében megválaszoltuk jópár… Tovább olvasom