Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Épül a járda, dohognak a lakók

Két éve húzódik Mosonmagyaróváron a Pozsonyi út mindkét oldali járdájának felújítása. Most végre készül az új betoncsík, ám ez így nem tetszik a lakóknak.
Járdafelújítás: Szigorúan a műszaki előírások szerint kell elvégezni.
A keskeny, töredezett gyalogúton már nagyon nehéz volt a közlekedés, a babakocsit szinte lehetetlen volt tolni rajta. A járdafel-

újítási terv már 2000-ben elkészült, de az akkor benyújtott pályázatot egy másik nyertes pályázat miatt nem fogadták el, így a munkát prolongálni kellett. Idén végre sikeres pályázatot írt a polgármesteri hivatal műszaki osztálya, és ennek köszönhetően a csaknem 11 millió forintba kerülő felújítási költségek felét az országos útalapból fizetik. A munka már el is kezdődött, ám a terv mégsem nyerte el egyöntetűen a lakók tetszését, mert a másfél méter széles járda és a kerítés között egy 50 centiméter széles biztonsági sávot alakítanak ki. Ez füvesíthető, kavicsolható, virágosítható, ám gondozása, rendben tartása már a lakók feladata. Ezt sérelmezték többen is.
A városházi illetékes, Rongits József szerint egy ilyen zöldsáv kialakítása kötelező volt.
– Ez a járdafelújítási terv építési engedéllyel jár együtt – mondta. – A műszaki, tervezési szabályoktól nem térhetünk el, mert ellenkező esetben elveszíthetjük a pályázaton nyert pénzt. Ráadásul gyakorlati haszna is van a zöldsávnak, hiszen annak köszönhetően az eddig különböző bejárati szintű kapuk és ajtók egyenlő magasságba kerülnek. Mégis, érzékelve a lakók ellenérzéseit, úgy döntöttünk, hogy mindenki maga döntheti el, hogy ezt a félméteres részt lebetonoztatja, humusz- vagy kavicsterítést kér. Az ezzel kapcsolatos minden költséget az önkormányzat vállalja magára. Remélem, ez a gesztus már megbékíti az érintett lakókat és örülni is tudnak a felújított járdájuknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezér a likőrgyárban

Tegnap óta Barabás Attila a Győri Likőrgyár Rt. új vezérigazgatója. Szatmári Tamás aki öt évig… Tovább olvasom